22.2.2014

Kirjatilasto 2013


Huhhuh, nyt on tämäkin urakka viimein saatu päätökseen. Päätin tehdä kunnon tilastot, joten aikaahan tässä tärveltyi aikamoinen määrä! Mutta hieno siitä tuli :), joten aloitetaan katsaus vuoteen 2013:


Kirjoja tuli luettua 176 kpl, joka on hieman vähemmän viime vuoteen verrattuna. Silloin taisi mennä rikki kahdensadan rajapyykki. Lisäksi kuvakirjojen ja sarjakuvien määrä on lisääntyi aikalailla. Näytelmät, novellit ja runot ovat odotetusti aika heikossa asemassa. Ja tuskin tilanne mihinkään tulee muuttumaan tänäkään vuonna.


Kotimaisia kirjoja tuli taas luettua paljon vähemmän. Lisäksi tilasto näyttää armottomasti kuinka vähän sitä on tullut luettua omasta hyllystä. Sen aioin korjata sitten tänä vuonna (peukut pystyyn!).


Harmillista kyllä, kuluneen vuoden suosikkikirjojen valinta oli aikaisempaa hankalampaa. Positiivinen asia se olisi ollut, jos kyse olisi ollut liiasta valinnanvapaudesta, mutta näin se ei kuitenkaan ollut, vaan todella hyviä kirjoja oli vähän. Tämänkin vääryyden aion korjata miettimällä tarkemmin kirjoja, jotka luen. Haastekirjat jääköön vähemmälle. Kuvakirjoissa sen sijaan oli tungosta top 10 -listalle, sillä erittäin hienoja teoksia olen käsiini saanut :D


Ei mikään yllätys, että lukeminen jälleen painottui 2000-luvulle, mutta onneksi on edustettuna muutama vanhempikin kirja :) Syyskuu näyttää olleen vähiten luetuin kuukausi ja tammikuussa sen sijaan tuli kahmittua aikamoinen kasa kirjoja läpi. Muuten on ollut yllättävän tasaista.


Kirjallinen maailmanvalloitus on tuottanut taas hedelmää, joka näkyy piirakan monina paloina. Ranska on yllättäen hypännyt ensimmäiseksi Suomen kanssa, mutta se johtunee Asterix -sarjakuvien huimasta määrästä. Tänä vuonna on odotettavissa samaa Belgialta, kun aion lukea kaikki Tintit tällä kertaa. Edelleen haluan jatkaa tutkimusmatkaani muihin maihin ja pitää tuon piirakan yhtä runsaana.
Sellaiselta se viime vuoden tilasto näyttää.

8 kommenttia:

 1. Mukava tilastokatsaus. :) Minulla on kai ollut parempi onni haasteiden kanssa, kun olen onnistunut löytämään niiden kautta oikein hyviäkin kirjoja. Semmoisia, joihin ei ehkä muutoin olisi tullut tarttuneeksi ties koskaan.

  TOP 10-kirja Salka Valka jäi minulta joskus vuosia sitten kesken, ei kolahtanut ei yhtään. Ehkä sille pitäisi antaa uusi tilaisuus, saisihan siitä Nobel-haasteeseen pisteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin taisi olla vain huono tuuri viime vuonna, mutta tämä vuosi näyttää erittäin lupaavalta! :)

   Minulle Salka Valka kolahti kaikessa hitaudessaan, mielenkiintoinen teos.

   Poista
 2. Oletpas ahkeroinut hienot tialstot :)

  VastaaPoista
 3. Vautsi mikä tilasto katsaus ja vautsi kuinka paljon olet ehtinyt lukemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sitä näköjään tullut ehdittyä lukea vähän kaikenlaista :)

   Poista
 4. Onpa hieno katsaus viime vuoteen! Olet ehtinyt lukea vaikka ja mitä :)

  Minä tein oman lukutilastoni liian kiireellä ja myöhemmin tuli mieleen kaikkea mitä siihen olisi pitänyt lisätä, mutta en viitsinyt alkaa jälkikäteen muokkaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja minulla tämä järkyttävän paljon aikaa vievän tilaston tekeminen on ollut tapana jo useamman vuoden verran. Ainakin jälkeenpäin on hauska katsoa, että mitä kaikkea on tullut luettua.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...