19.9.2017

J. K. Rowling & Jim Kay - Harry Potter ja viisasten kivi


Likusteritie nelosen herra ja rouva Dursley sanoivat
oikein ylpeinä, että he olivat aivan tavallisia totta tosiaan.

Kun yhdestä lempikirjoista tehdään uusintapainos ja mukaan toiseksi tekijäksi otetaan yksi tämän planeetan hienoimmista kuvittajista, niin lopputulos on ei sen vähempää kuin mestariteos. Ihailen J. K. Rowlingia ja Jim Kayta niin paljon, joten ihanaa kun saa todeta, että Pottereiden lumo ei ole kadonnut mihinkään ja melkein hotkaisin kirjan yhdeltä istumalta. Tämä on tätä kirjarakkautta ja lukumisen iloa parhaimmillaan!

Harry Potter ja viisasten kiven alkuasetelma on suurimmalle osalle hyvin tuttua, mutta kerrataan: Orpopoika Harry asuu Likusteritiellä äitinsä siskon perheen luona, mutta siinä missä perheen suurikokoista Dudley-poikaa lellitään ja hellitään, joutuu pieni ja hintelä Harry asumaan ahtaassa komerossa portaiden alla. 11-vuotispäivänään Harry saa kirjeen, joka muuttaa hänen elämänsä. Hän pääsee Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun.Nyt aikuisena tarinasta on auennut uusia ulottuvuuksia. Ennen päällimmäisenä jäi mieleen hyvän ja pahan välinen taistelu ja ystävyys, mutta niiden rinnalle teemoiksi nousi erilaisuus, oman itsensä löytäminen ja rohkeus. Pääasiassa muistin hyvin paljon tapahtumia, mutta en aivan kaikkea. Yllätyin eniten siitä miten hauska kirja Harry Potter ja viisasten kivi on! On ollut mahtavaa aikalailla kasvaa Harryn mukana, joten sarjan nostalgia-arvo on huima.

Jim Kayn kuvat ovat todella upeita; täynnä yksityiskohtia, elävyyttä ja värejä. Ne henkivät kirjan tunnelmaa ja ovat onneksi täysin riippumattomia esimerkiksi elokuvien henkilöiden ulkonäöstä. Hirviön kutsun kautta tutustuin viime vuonna ensimmäisen kerran Kayhin ja haluaisin kovasti tutustua hänen töihinsä lisää.Lempihahmojani ovat Hermione ja Hagrid sekä Dumbledore ja Kalkaros, joissa molemmissa on vielä paljon salaperäisyyttä, eikä aivan voi tietää mitä pinnan alla kytee. Loppuvuosi on turvattu, sillä hyllyssä odottaa Salaisuuksien kammio ja kohtahan ilmestyy lisäksi kolmas kuvitettu osa, joka on se aivan lemppareista lempparein!

J. K. Rowling - Harry Potter ja viisasten kivi
Kuvitus: Jim Kay
(Harry Potter and the Philosopher's Stone, 1997)
Tammi, 2015
Omasta hyllystä

4 kommenttia:

 1. Nämä Jim Kayn kuvittanut Potterit ovat aivan loistavia. Poikani on lukenut molemmat ihan itse, sillä kuvat keventävät tekstimassaa ja tässä tapauksessa ovat kiinnostavia ja houkuttelevia joka ikinen. Odotan kolmatta osaa minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin uskoa, että nämä kirjat jos mitkä houkuttelevat lapsia/nuoria lukemaan. Olisin itsekin lapsena ollut varmasti näistä ihan fiiliksissä - ja olen nytkin!
   Kohta odotus palkitaan:)

   Poista
 2. Meillä on Salaisuuksien kammio, mutta ei tätä ekaa vielä kuvitettuna. Pakko kyllä jossain vaiheessa hankkia omaksi, Jim Kayn kuvitus on niin upeaa. ♥
  Heitin sulle haasteen meidän blogissa, tee jos kiinnostaa!
  https://karvakasakirjat.blogspot.fi/2017/09/olen-kiitollinen.html /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä en omista mitään kirjaa kahtena kappaleena, mutta nämä on tosiaan niin upeita, että ei voi vastustaa♥
   Kiitos haasteesta Tiia!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...