30.10.2016

Kirjamessuilua 2016



Olin messuilla perjantaina ja lauantaina ja ensimmäistä kertaa bloggaajapassilla (kiitos Messukeskus!). Yleensä olen ollut vain yhden päivän, sillä väentungos ja paikasta toiseen ravaaminen ovat rasittavia, mutta tällä kertaa suunnittelin käyntini paremmin: kävin katsomassa keskusteluja (jalat kiittää) ja niiden välissä kiertelin kirjoja etsimässä sen verran kuin jaksoi. Lisäksi kun on kaksi päivää aikaa, niin ehtii paremmin eikä kaikkea täydy nähdä kerralla ja hullunlailla ryntäillä ympäri messuja.



Kävin kuuntelemassa "Kirjasta näyttämölle - Juurihoito Kansallisteatterissa" -keskustelua, jossa Miika Nousiainen ja tekstin dramatisoinut ohjaaja Aleksis Meaney kertoivat yhteistyöstään. Nousiainen oli ajatellut kuinka hauskaa olisi jos kirja ja näytelmä ilmestyisivät samaan aikaan ja koska kirjaa ei ollut vielä olemassa, hän oli joutunut myymään idean Kansallisteatterille selittämällä vain teemat ja idean. Kansallisteatteri siis osti sian säkissä, Meaneytä lainatakseni.

Ehdin tehdä pari kirjaostosta ennen kuin suuntasin vieressä olevalle KirjaKallion-lavalle, jossa suomalaisesta spekulatiivisesta fiktiosta oli keskustelemassa Johanna Sinisalo, Inkeri Kontro ja Maria Turtschaninoff. Ulkomaiset kustantajat ovat ottaneet Suomikumman (Finnish Weird) hyvin vastaan ja täytyy ehdottomasti tutustua lisää tämän suhteellisen pienen joukon teksteihin, sillä Tiina Raevaara on ainakin minuun entuudestaan kolahtanut.



Taukolukemista


Tapasin ensimmäistä kertaa elämässäni myös muita bloggareita (jännää!), kun Boknäsin bloggaripisteellä kävi lauantaina puolenpäivän aikaan melkoinen kuhina ja viihdyinkin pisteellä reilut pari tuntia. Voisin sanoa, että perjantai-ilta oli väenpaljouden (tai siis vähyyden) kannalta paras messupäivä, mutta enpäs sano, sillä kaikkihan muuten tulisi jatkossa perjantaina. Kaikenkaikkiaan nämä olivat ehdottomasti parhaat messut tähän mennessä!


Loppuun vielä hillitty messusaalis:



6 kommenttia:

  1. Nuo kirjariipukset jäivät kummittelemaan mieleeni, miksi en ostanut sellaista! Se myyntipiste oli muutenkin täynnä kaikkea niin ihanaa, että olisin voinut ostaa sen tyhjäksi.

    Nousiaista olin kuuntelemassa Turun messuilla ja Juurihoidon luin juuri, nyt on sellainen olo että pitäisi päästä katsomaan se teatteriinkin. Mutta ei sitä nyt Helsingissä ihan alituiseen voi alkaa ramppaamaan ;) Edellinen kertani pääkaupungissa taisi olla jotakin kaksi vuotta sitten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä kojussa oli kyllä kaikenlaisia kivoja pikkuesineitä mitä olisi voinut jäädä tutkailemaan<3

      Heh, en ole lukenut Nousiaiselta vielä mitään, mutta nyt messujen jälkeen hyllyssä on häneltä jo kaksi kirjaa. Pari kertaa vuodessa vierailu täälläpäin on vielä vähän ;)

      Poista
    2. Toivottavasti tykkäät Nousiaisesta!
      Se on kyllä kumma, kun Helsinki on olevinaan niin kaukana Turusta verrattuna vaikka Tampereeseen, jossa käyn vähän väliä. Junamatka taitaa kestää aika tarkkaan saman ajan :D

      Poista
    3. Haha, enemmän taitaa olla kyse siitä jaksaako jatkuvasti matkustaa, sillä siitäkin tulee rasittavaa puuhaa, jos liian usein täytyy - ellei ole joku himojunailija (jestas mikä sana) :D

      Poista
  2. Yhdyn Marilen mielipiteeseen - nuo kirjariipukset ovat yksinkertaisesti valloittavia! Ehkä sellainen tarttuu mukaan sitten ensi messuilta :D Oli tosi mukava tavata, toivottavasti nähdään ainakin seuraavilla messuilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli ja todellakin nähdään, kenties jo aikaisemminkin! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...