3.6.2014

Jeffrey Brown - Darth Vader ja poikaDarth Vader ja poika - Jeffrey Brown
Atena Kustannus Oy, 2012
Kirjastosta lainattu

"Kauan sitten, kaukaisessa galaksissa..."
kirjan ensimmäinen lause

"Sithin lordi Darth Vader on johtava Galaktisen Imperiumin taisteluun kapinallisten liittoumaa vastaan, mutta ennen kuin lordi Vader voi hoidella kapinalliset, hänen on hoidettava poikaansa - neljävuotiasta Luke Skywalkeria..."

Tähtien sodasta tuttu Darth Vader ei kaikkein isällisin hahmo elokuvien perusteella ole ollut, mutta tämä Jeffrey Brownin sarjakuvakirja antaa ihan uuden käsityksen tuosta synkästä ja julmasta henkilöstä. Pienen Luken kanssa he yhdessä touhuavat samoja asioita kuin normaalit isät ja lapset: pelaavat pesäpalloa, opettevat ajamaan pyörällä, kinastelevat, miettivät askarruttavia kysymyksiä - kuten mistä lapset tulevat -, käyvät eläintarhassa katsomassa outoja (!) eläimiä... Ja tämä kaikki tietysti tapahtuu siellä kaukaisessa galaksissa.Nauroin paljon, mutta myöskin huokailin ihastuksesta, kun Vader laittoi laastarin Luken käteen tai kun he nukkuivat kulki kyljessä. Suloista. Maskinaamainen, mustiin pukeutuva Vader ei vaikuttanut tippaakaan pelottavalta, vaikka hän olikin joskus vihainen Lukelle. Tuo pieni poika saa, oi niin pelottavasta, Pimeyden ruhtinaasti esiin rakastettavia piirteitä. Tämä pieni kirjanen ei siis vastaa täysin Tähtien sota-henkilöitä (jos et ole jo sattunut huomaamaan), vaan leikittelee mitä jossilla. Hauskuus liittyy juuri sarjakuvan ja elokuvien välisiin ristiriitoihin.


Jos on Tähtien sota -fani tai muuten vain nähnyt elokuvat, niin sarjakuvaan kannattaa ehdottomasti tarttua, mutta muille jutut eivät välttämättä kovin hyvin aukea.

Niin, mihinhän sitä oltaisiin jouduttu, jos Darth Vader olisi tosiaan kasvattanut itse oman poikansa?

Tähtiä:


 Kirjasta on myös jatko-osa Darth Vader ja pikku prinsessa4 kommenttia:

 1. Hahaa tämä vaikuttaa ihan huipulta :D

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä ihan mahtava sarjis pitkään aikaan :D

  VastaaPoista
 3. Tämä oli mahtava :D Pidin tästä enemmän kuin jatko-osasta, vaikka ei sekään hassumpi ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatko-osaa en olekaan vielä lukenut, mutta enköhän senkin vielä löydä joskus kirjastoreissulla :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...