4.5.2016

Bill Willingham - Fables #1 ja #2


Blogeissa on aina välillä vilahtanut juttua Bill Willinghamin Fables-albumeista, jotka saivat minutkin heti kiinnostumaan, sillä kyse on siitä mitä tapahtui satujen loputtua. "Ja he elivät elämänsä onnellisesti loppuun asti" -fraasi taisi olla liian hätäisesti sanottu, sillä nyt tarina vasta kunnolla alkaa!

Legends in Exile
New Yorkissa, tavallisten ihmisten rinnalla, asuvat melkein kaikki satujen hahmot, sillä heidät on sinne pakotettu asumaan omasta maasta häätämisen jälkeen. Satuhahmojen perustamaa Fabletownia horjuttaa Rose Redin murha ja tutkimuksia johtaa Big Bad Wolf yhdessä murhatun siskon Lumikin kanssa, joka sattuu myös olemaan yksi Fabletownin vaikutusvaltaisimmista hahmoista.

Kaunotar ja Hirviö Lumikin juttusilla

Animal Farm
Loput satuhahmoista asuvat eristyksissä Animal Farmissa, sillä he eivät ole ihmisiä ja näin ollen erottuisivat tavallisista kaduntallaajista. Satojen vuosien eristyksen jälkeen kapinahenkisyys pyrkii pinnalle ja joukkoa johtaa Kultakutri ja kolme pientä possua. Lumikki haluaa korjata välinsä Roseen ja vie tämän Animal Farmille, tietämättään keskelle suurta kuohuntaa.

Nyt saa heittää romukoppaan käsitykset kliseisistä kilteistä prinsseistä ja prinsessoista, sillä hahmot eivät ole aivan sellaisia kuin luulisi; kaikkien tuntemat satuhahmot painiskelevat arkipäiväisten ongelmien parissa. Kaikki parit ei ole pysyneet yhdessä, pahikset eivät olekaan kovin pahoja, unelmien prinssit osoittautuvat ei-niin-ihaniksi.

Badass Kultakutri

Juoni kuljee paljolti puhekuplien kannattelemana ja lukemista onkin suhteellisen paljon, joten nopeasti en saanut näitä albumeja selätettyä. Piirrostyyli ei valitettavasti kuulu lemppareihini. Samankaltaista jälkeä näkee niin usein: tasapaksua ja runsasta, noh mutta makukysymyshän tämä on. Edellä mainittu seikka ei kuitenkaan estänyt nauttimasta Fablesista ja suunnitelmissa on palata sarjan pariin, kunhan seuraavat osat jostain metsästän käsiini. Pakko nähdä mitä topakoille satuhahmoille kuuluu jatkossa ja keihin uusiin hahmoihin saa mahdollisesti vielä tutustua.
_______

Bill Willingham - Fables: Legends in Exile (#1)
Muut tekijät: Lan Medina, Steve Leialoha, Craig Hamilton
Vertigo, 2002
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Bill Willingham - Fables: Animal Farm (#2)
Muut tekijät: Mark Buckingham, Steve Leialoha
Vertigo, 2003
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

2 kommenttia:

 1. Fables on kyllä ihana sarja! Olen tykästynyt tähän todella paljon, kuudes osa onkin tällä hetkellä kesken. Kiva että sinäkin tykkäät :) Uusia hahmoja tulee vaikka millä mitalla, se on hauskaa.

  Vaikka tuo kuvissa näkyvä piirustustyyli ei minuakaan normaalisti juuri säväytä, on se silti paras tyyli verrattuna joihinkin tarinalinjoihin näissä kirjoissa. Tälläkin hetkellä se kuudes osa on jo jonkin aikaa seissyt kesken kun tämänhetkinen piirustustyyli vaan on niin ruma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tuntuu olevan vain niin haastava löytää, mutta ilmeisesti se on mahdollista, kun sinä ainakin olet niin pitkällä :)

   Ei tuo tyyli tosiaan niin paha ole, mutta jos se tästä pahenee... Onneksi tarinat ovat olleet tosi hyviä sentään!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...