2.2.2018

Olemattoman ohuita sarjakuviaSaari - Island 
Pääkallopäisen naisen kohdussa on lapsi, joka ei halua tulla ulos. Ei siellä ole mitään näkemisen arvoista. Pettyisin kuitenkin. Varis ja lammas painostavat lasta, jotta tämä uhkailujen seurauksena viimein tulisi ulos. Eeva Meltion alle parinkymmenen sivuisen lyhyen ja ytimekkään tarinan selittämiseen olisin kaivannut tulkkia, sillä oma ajattelukyky ei tunnu riittävän. Jos Saari - Island on kuvaus ihmiselämästä, niin ei se sen valossa kovin mukavalta tai ihanalta vaikuta. Sarjakuva jää kyllä kaihertamaan mieltä vielä pitkäksi aikaa lukemisen jälkeen.

✚   ✚   ✚

Kuvitetut klassikot
Takakannesta: Myönnä pois, ettet ole mikään lukutoukka. Istut mykkänä nurkassa, kun ystäväsi keskustelevat lennokkaasti maailmankirjallisuudesta. Dostojevski, Dante, Danielle Steel ja keitä näitä nyt on. Kirjoittiko Dorian Gray Fifty Shades of Grayn vai toisinpäin? No, valitettavasti tämä kirja ei tee sinusta yhtään sen viisaampaa.

Odotin oivaltavia ja hauskoja kiteytyksiä klassikkokirjoista, mutta Kuvitetut klassikot tarttuikin pelkästään kirjan nimeen ja tulkitsi vääntämällä siitä jonkin "hauskan" jutun. Kyseinen huumori ei minuun uponnut vaan tuntui välistä jopa mauttomalta.

✚   ✚   ✚

Robin Hood: Metsien ikämies
Robin Hood, kaikkien aikojen suurin ryöväri, elelee edelleen Sherwoodin metsässä Pikku Johnin kanssa, mutta hän on jo vanhentunut huomattavasti. Robinia vaivaa Alzheimerin tauti eikä hän ole entisen veroisensa, vaikka puhtia vielä riittää.

"No niin, kelpo veikko... Millainen on ohjelma tänä upeana päivänä?"
"Sama kuin viimeiset 75 vuotta, herra... Ryöväämme rikkailta, jaamme köyhille."
"Onpa erikoinen aate! Eikä pidetä mitään itsellämme?!"

Erään ryöväyskeikan yhteydessä sattuneen ikävän tapaturman myötä Robin saa peräänsä Nottinghamin seriffin. Sanon sinulle tämän, keltamaksa, ken lienetkin: en lepää ennen kuin olen saanut sinut... silmukka odottaa sinua!! Robin Hood: Metsien ikämies on hauska satiiri tuosta tunnetusta hahmosta, joka metsässä väijyy pahaa aavistamattomia ihmisiä. Marian ja munkki Tuck on otettu myös mukaan. Ihan onnistunut sarjakuva, mutta ei sitä voi olla vertaamatta Manu Larcenetin Blast-sarjaan, joka sykähdytti todella.

½
Eeva Meltio - Saari - Island
Dead Genesis, 2015
Kirjastosta


Hugleikur Dagsson - Kuvitetut klassikot
Atena, 2014
Kirjastosta


Manu Larcenet - Robin Hood: Metsien ikämies
(La legende de Robin des bois, 2003)
Wsoy, 2005
Kirjastosta

Muita postauksia
Manu Larcenet: Blast - Röykkiö ihraa (#1)
Manu Larcenet: Blast - Pyhän diilerin ilmestys (#2)
Manu Larcenet: Blast - Päätä pahkaa (#3)
Manu Larcenet: Blast - Toivottavasti buddhalaiset ovat väärässä (#4)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...