15.2.2018

Saalistajien klubi (#1, #2)


Kaksiosainen kauhusarja Saalistajien Klubi houkuttelee vaarallisesti kauniilla kuvituksellaan, eikä yhtään varoittele sisällöstä, johon ei voi etukäteen tarpeeksi varautua. Parasta siis varautua järkytykseen, sillä jos Sin City on väkivaltainen niin Saalistajien klubi vie termin vielä pari harppausta ylemmäs varsinkin henkisellä tasolla.

Takakannesta: Lontoo, 1865. Jack, nuori varas, näkee muiden köyhälistön lasten lailla jatkuvasti nälkää, kun rikkaat mässäilevät. Puuvillatehtaalla raatavat lapset kammoavat tuntematonta murhaajaa Bogeymania, ja toivovat saavansa apua Elizabethilta, rikkaan kodin tyttäreltä. He vaarantavat henkensä kielletyn ystävyyden takia, ja Bogeymanin hirvittävä salaisuus paljastuu... 

Toisinaan toivoin jälkeenpäin etten olisi koskaan saanut tietää Bogeymanin salaisuutta ja olisin voinut jatkaa viatonta, sinisilmäistä elämääni. Jack sai kuitenkin varakkaan perheen tyttären, Elizabethin mukaansa selvittämään Bogeymanin toimia ja minä siinä sivussa pakonomaisesti raahauduin mukana Lontoon hämärillä ja likaisilla kujilla.

Kontrasti nättien kuvien ja varsinaisen sisällön välillä on suuri ja Saalistajien klubi on todella makaaberi sarjakuva. Ei missään nimessä lasten silmille. Tarinan symboliset merkityksetkin meni autuaasti ohi, kun kaikki järkyttävyys iski sen verran kovaa vasten kasvoja. Kerrankin on hyvä, että kirja on lyhyt, sillä en olisi kestänyt enempää. Huomaan, että en meinaa päästä ohi näistä albumeista tai ainakaan saada aikaiseksi mitään monipuolista tekstiä, joten annetaan olla. He lukekoot, joilla uskallus riittää. Minä menen terapiaan.


Mangin & Dupré - Saalistajien klubi
Bogeyman #1 (2016)
Juhla #2 (2017)
Zoom Teufel
Kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...