24.4.2017

Miten kävi hyllyni 10:lle odotetuimmalle kirjalle (2016)

Suunnilleen vuosi sitten listasin 10 oman hyllyn odotetuinta kirjaa, jotka tuona kyseisenä hetkenä kiinnosti kaikkein eniten. Tunnetustihan nämä ovat hyvin ailahtelevia tunteita, joten jännittävää selvittää montako sain luettua vuodessa. Ja tuon kyseisen listan unohdin varmaan samalla hetkellä kun sen julkaisin ja unholaan se olisi jäänyt, ellei Lotta olisi juuri julkaissut oman listansa.


Lopputulema ja linkit luettujen postauksiin: 

⧫ Kazuo Ishiguro - Ole luonani aina
⧫ Iain Banks - Crow Roadin käsikirjoitus
⧫ Carlos Ruiz Zafon - Marina
⧫ Rosamunde Pilcher - Simpukankerääjät
⧫ Sebastian Faulks - Mustarastas laulaa
⧫ Michael Cunningham - Samaa sukua
⧫ Jane Smiley - Sydänmailla
⧫ Grace Metalious - Paluu Peyton Placeen
⧫ Jodi Picoult - Sisareni puolesta
⧫ Margaret Atwood - Sokea surmaaja

Taputan itseäni olkapäälle tyytyväisenä: 6/10. Cunninghamilta luin kyllä kirjan, mutta en nähtävästi juuri tuota listalla keikkuvaa. Crow Roadin käsikirjoitus on nyt keikkunut yöpöydällä, mutta siellä on niin paljon tungosta, että se odottaa sopivampaa (rauhallisempaa) hetkeä.

Teen piakkoin uuden listan seuraavaksi vuodeksi, vaikka tällä hetkellä olisi kesken myös #hyllynlämmittäjä -haaste, mutta siihen on listattu enemminkin ne kirjat, jotka ovat pisimpään olleet hyllyä pölyttämässä. Palaillaan siis näissä merkeissä!

10 kommenttia:

 1. Tällaiset postaukset on todella kiinnostavia! Kuusi kymmenestä on mielestäni hyvä suoritus, kun ottaa huomioon, että uusia houkutuksia ilmestyy koko ajan 😉 Itse päivitän niitä lukulistoja joita olen tehnyt kirjakatalogeista, esim vuoden päästä. Mitä tuli luettua ja vastasiko yhtään odotuksia.

  Olen lukenut pinostasi vain kaksi kirjaa, Marinan ehkä pari vuotta sitten ja Simpukankerääjät silloin joskus kohta kun se on ilmestynyt, varmaan 80-luvun puolella? En muista siitä mitään, mutta Pilcher oli siihen aikaan lempikirjailijoitani. Sydänmailla olen nähnyt elokuvana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, minulla ainakin vaihtelee jatkuvasti kirjat, jotka tahtoisin eniten lukea, joten tulos on siihen nähden yllättävän hyvä:) Tuo kirjakatalogilistaukseen myöhemmin palaaminen kuulostaa myös mielenkiintoiselta. Näin äkkiseltään sanoisin, että merkkaan aika paljon kirjoja ylös, mutta niitä tippuu matkanvarrella pois, kun ei sitten kuitenkaan vaikuta juuri omalta kirjalta. Osaatko Jane sanoa kuinka suuren osan yleensä lukulistalta luet ja ovatko olleet enemmän hittejä vai huteja?

   Pilcheriin haluaisin tutustua lisää, sillä pidin paljon Simpukankerääjistä.

   Poista
  2. Enimmäkseen olen niistä tykännyt, pettymyksiä on ollut onneksi vähän.

   Tein viime elokuussa päivityksen kevään '15 listaan jossa oli 24 kirjaa. 12 olen lukenut, yksi listalta on tällä hetkellä lainassa kirjastosta. Syksyn '15 listalta olen lukenut 7/18, keväältä '16 7/17 ja syksyn '16 kirjoista 11/20 ja 2 on lukupinossa. Eli enimmäkseen vähän alle puolet. Se on yllättävän vähän, eli loppujen lopuksi tulee luettua aika paljon ohi noiden listojen, osa tietysti vanhempia kirjoja.

   Poista
  3. Puoletkin on tosi hyvä määrä noin suuresta joukosta kirjoja, kun ei sitä varmaan ikinä ehdi kuitenkaan lukea kaikkea mitä haluaisi. Minäkin yritän uutuuksien lomassa lukea oman hyllyn aarteita sekä vanhempaa kirjallisuutta. Ja sitten on haasteet ja muut päähänpistot. Ihanaa kun lukeminen ei lopu koskaan ♥

   Poista
 2. Minäkin luin 6/10 viime vuonna, kröhöm. Olin suunnitellut lukevani tänä vuonna loput neljä, ennen en anna itselleni lupaa tehdä uutta listaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sehän on hyvä määrä:D Sinulla on Mai ihailtavan tomera ote tähän, minä en pystyisi - haikailen jo toisenlaisia kirjoja.

   Poista
 3. No siulla ei kauaa mennyt tän tekemiseen! :D Ja vitsit, aika hyvin kun yli puolet luettuna! Ja sehän tämän listan idea vähän olikin, että jää koko vuodeksi unholaan :'DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sitä turhia viivyttelemään :DD Oli niin kiire saada selville, että mitä on tullut luettua, kun totaalisesti tosiaan koko listan unohdin.

   Poista
 4. Hauska listaus ja hieno suoritus, kun sait luettua yli puolet. :) Valitsen oman lukemiseni hyllystäni melko spontaanisti muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, joten minulla tällaisen listan tekeminen tuskin onnistuisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin jonkun listauksen lukeminen onnistuu! Listaustahan nyt kaikilta onnistuu, mutta sen saattaminen loppuun on sitten eri juttu :D Kivointa tässä on nähdä, että mitkä kirjat ovat olleet lukulistan kärjessä vuosi sitten.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...