28.4.2017

10 oman hyllyn odotetuinta (2017)

Hetki sitten tein katsauksen viime vuoden samaa nimeä kantavaan listaukseen ja ilokseni huomasin lukeneeni yli puolet teoksista! Nyt on aika julkaista tämän vuoden 10 odotetuinta ja täytyy heti myöntää, että valinta oli helppo. Kyseiset teokset ovat kummitelleet mielessä jo jonkin aikaa, enkä millään malta odottaa, että pääsen noihin käsiksi!


Yösirkus - Erin Morgenstern
Sillanrakentajat - Jan Guillou
Sopimus - Audrey Magee
Marvels - Brian Selznick
Sisareni puolesta - Jodi Picoult
Sirkuksen poika - John Irving
Haudankaivajan tytär - Joyce Carol Oates
Brooklyn - Colm Tóibín
Myrskyluoto - Anni Blomqvist
Kolea talo - Charles Dickens

Ainut tuttu viime vuoden listalta on Picoultin Sisareni puolesta, jonka olen vakaasti päättänyt vuoden sisällä viimein selättää. Muuten kirjat ovatkin vaihtuneet ihan uusiin ja todella kiinnostavan kuuloisiin tarinoihin. Vuoden päästä taas sitten katsotaan miten on käynyt - mikäli muistan koko listan olemassaoloa. Olisi myös kiinnostavaa kuulla/nähdä bloggarikollegoiden listoja :)

12 kommenttia:

 1. Myrskyluoto sarja on omassakin hyllyssä odottamassa lukuvuoroa. Olen kyllä ne joskus lukenut, mutta siis uudelleenkin voisi lukea. Kolea talo on myös omia suosikkejani.
  Kirjoja, joiden lukemista odotan malttamattomana on niitäkin iso pino, voisinkin itse tehdä pientä listausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrskyluodon lukemista odotan kovasta, se kuulostaa juuri sellaiselta kirjalta mistä voisin tykätä paljon. Olisi mielenkiintoista nähdä listauksesi!

   Poista
 2. Tällaisen voisikin kyllä tehdä jonkinlaisena versiona. Mietin jo viime vuotisen postauksesi yhteydessä samaa. Maanantaina 1.5. listani ilmestyy blogiini.

  VastaaPoista
 3. Brooklyn oli mielestäni ihana. Voisin lukea Oatesin Haudankaivajan tyttären.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brooklyn on houkutellut pitkään ja nyt kun sain sen omaan hyllyyn, niin voisin vihdoinkin lukea:) Ihanaa kun on niin paljon kiinnostavia kirjoja odottamassa<2

   Poista
 4. Olen lukenut näistä vain Yösirkuksen, mutta se oli ihana kirja. <3 Hmm, minäkin taidan tehdä oman listan, mutta vähän eri kulmalta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yösirkusta ovat monet kehuneet - mitään negatiivista en siitä olekaan kuullut. Hieno juttu, tulen katsomaan!

   Poista
 5. Minä en taida uskaltaa tehdä tällaista listaa, kun kaiken maailman TBR-listat ovat tupanneet pidemmän päälle ahdistamaan. Tämä tosin olisi kohtuullinen (10 kirjaa), joten ehkä, ehkä...

  Näistä sinun listasi kirjoista olen lukenut kolme: Irvingin, Oatesin ja Dickensin. Kaikki olivat hyviä lukukokemuksia, mutta Haudankaivajan tytär ehdottomasti paras! Dickens vei aikaa, mutta palkitsi lopulta, ja Irving on noin muuten suosikkikirjailijani, mutta tämä Sirkuksen poika ei ole tuotannon terävintä kärkeä. Hyvä se kuitenkin on.

  Keväistä lukuiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten on parempi olla listaamatta, jos ahdistaa. Minä en näistä osaa ottaa paineita ja olen muutenkin niin listahullu, että mietin jo nyt mitä seuraavaksi voisi listailla :D

   Ooh, Haudankaivajan tytärtä kohtaan odotukset kasvaa! Olen kuullut tuon, ettei Sirkuksen poika mikään niin kummoinen ole muihin verrattuna. Luin Ihmeiden tien ja siinä on ymmärtääkseni viitteitä Sirkuksen poikaan, niin sen takia sen tahdon tässä välissä lukea.

   Samoin Suketus!

   Poista
 6. Myrskyluoto on ihana! Itse voisin käydä Dickensin kimppuun, tätä teosta en ole lukenutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dickensillä on todella hienoja kirjoja, vaikka itse ainakin luen niitä hitaasti, kun teksti ei ole helpoimmasta päästä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...