14.5.2016

RETKELLÄ: Nuuksion kansallispuisto


Tähän väliin aloitan uuden postaussarjan, jolla ei ole tällä kertaa mitään tekemistä kirjojen kanssa - paitsi luontokirjojen. Hah, kyllä ne aasinsillat löytyy asiaan kuin asiaan. Mutta siis, kuten kuva jo kertoo, kyse on retkeilystä ihanassa Suomen luonnossa ja ensimmäinen tutkimuskohde oli Nuuksion kansallispuisto. Luontokeskus Haltia löytyy aivan kansallispuiston vierestä.

Olen lapsena metsissä temmeltämisestä lähtien ollut luontoihmisiä - ja nyt on tullut uudenlainen innostus käydä erilaisissa paikoissa kävelemässä ja nauttimassa luonnosta. Jonkinlaista terapiaa tämäkin. Eikä maksa mitään. Paitsi bensa- tai bussirahat. Autottomatkin voivat päästä Nuuksion kätevästi.

Alla kuvia reissusta:

Kevään ensimmäiset oikeasti lämpimät säät olivat saaneet ihmiset selkeästi liikkeelle ja vastaan tuli myös pidemmän reissun taittaneita isoine rinkkoineen. Koska kevät oli vasta saapunut, niin metsä ei ollut ehtinyt puhjeta samanlaiseen loistoon kuin se tämän kirjoituksen julkaisuhetkellä on. Kaunista silti oli, eikä onneksi vielä yhtään liian kuuma.

Monien purojen lisäksi reitinvarrelta löytyi peilityyni järvi, jonka ääreen ihmiset olivat tulleet taukoa pitämään ja ihastelemaan maisemaa. Ja hyppäsipä joku kala (tai mikä lie, emme jääneet tekemään tuttavuutta) melkein päin näköä, kun olin rantakasveja kuvaamassa.
Nuuksiossa on varaa valita eripituisia reittejä (1,5-7 km) ja tulentekopaikkakin löytyy, joka tajuttiin vasta paikan päällä. Grillailut jäi siis tällä kertaa väliin. Pyörillekin on omat reittinsä, jos käppäily ei kiinnosta. Pitkää reissua emme tehneet, mutta ehti jo siinäkin nauttia luonnon rauhasta.

Seikkailut jatkukoon tänä kesänä ja syksynä muihinkin maisemiin!

"Oli huhtikuun viidestoista, ja vain harva asia oli muuttunut: metsä on tunkeutunut suon laidoille ja pakottanut sen pienemmäksi, vanhat männyt ovat muuttuneet entistä pahkuraisemmiksi, metsän siluetti on tasaisempi kuin aiemmin." 
(Tiina Raevaara - En tunne sinua vierelläni)


4 kommenttia:

 1. Ihana juttusarja! Luontoretkiin yhdistyy loistavasti myös kirjat- tietokirjat ja karttakirjat! Sitten on hienoja retkikirjoja ja esim kansallispuistoista tehtyjä kirjoja. Nämä kirjat on ihania siitäkin syystä, että jos et juuri pääse retkelle, voit haaveilla kirjojen kuvien kautta tai muistella käytyjä. Me ollaan käyty kolmella luontoretkellä lasten kanssa nyt keväällä. Koskethan nyt on parhaimmillaan :)! Ensi viikonloppuna voisi taas tutustua uuteen paikkaan, minkä löysin Kirjasta!
  (Oiskohan pulahtaja ollut sammakko, ne on melkoisia piiloutujia heti kun vähänkin lähenee :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos bleue! Minun pitää joskus tuollainen retkikirja lainata ihan vain kiinnostuksesta ja kaikki lisävinkit hyvistä retkipaikoista ei haittaisi :) Tässä ollaan vasta pikkuhiljaa pääsemässä vauhtiin!
   On hyvinkin voinut olla sammakko, vähän hätkähdytti kun hyppäsi päin näköä :D

   Poista
 2. Kiitos näistä kauniista kuvista. ♥ On jo monta vuotta ollut tarkoitus käydä tuolla, vielä ei ole onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Niina T.♥ Nuuksio on hienonnäköinen paikka ja varmasti löytyy vieläkin vaihtelevampia maisemia, jos pidemmälle reitille uskaltautuu:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...