10.9.2018

Olemisen mestarit // Ghosts and RuinsOlemisen mestarit
Kamut-sarjakuvista tuttu tekijä Patrick McDonnell on lyönyt hyntyt yhteen Eckhart Tollen kanssa ja tuloksena on syväluotaava kirja ei mistään vähemmästä kuin elämästä itsestään. Olemisen mestarit on ylistyslaulu ainutlaatuisen elämän ihmeelle ja luonnolle. Se kehottaa vaalimaan jokaista hetkeä ja ja huomaamaan pieniltäkin tuntuvat asiat: sateen ropinan, linnunlaulun ja ihan vain hiljaisuuden. "Onni piilee yksinkertaisissa näennäisen tavallisissa asioissa." Luontoa kuuntelmalla voi oppia paljon ja löytää itsestään jotain kadonnutta tai josta ei tiennyt.

Olemisen mestarit on mietelmäkirjanen, jossa on aina aukeamalla pieni tekstipätkä tai lause ja toisella sivulla McDonnellin kuva tai kuvasarja aiheesta. Ne muodostavat yhdessä melkein kuin meditaatiokirjan. Teoksella on hyvin rauhoittava vaikutus ja se on armelias ihmisyyttä ja olemista kohtaan. Itse aloin taas haaveilla lemmikkieläimestä.

"Lemmikkien tärkeää tehtävää
ei ole aina tunnustettu.
Ne pitävät tässä maailmassa
miljoonat ihmiset järjissään." 

✚   ✚   ✚ 


Ghosts and Ruins
Siirtykäämme aivan toisenlaisiin tunnelmiin. Ben Catmullin albumissa ei ole mitään hempeää tai iloista. Se on täynnä pieniä, karmivia tarinoita, joita ei missään nimessä kannata lukea yksin pienessä ränsistyneessä mökissä keskellä ei-mitään toisin kuin alla olevassa kirjan alkupuheessa suositellaan. Tai no omapahan on mielenterveytesi.

"Welcome to Ghosts and Ruins, a compendium of old, forgotten haunted houses, their strange histories, and the experiences of those brave enough to visit. It is highly recommended that you read this book alone late at night in the dark far away from civilization, preferably during a power outage."

Kirja pitää sisällään kauhutarinoita, joiden voima perustuu hiljaisuuteen ja liikkumattomuuteen. Se kertoo järkyttäviä tarinoita samaan tyyliin kuin minä voisin listata päivän ostokset. Kylmäntoteavasti lukijan eteen räväytetään piinaavia haamuja, kummitustaloja ja vuohi. Ei kannata nauraa, se on oikeasti aika pelottava. Monet kirjan kuvat ovat vähintäänkin häiritseviä ja mielensyövereihin kummittelemaan jääviä - vaikkakin todella taidokkaasti tehtyjä.
Olemisen mestarit
Teksti: Echart Tolle
Kuvitus: Patrick McDonnell
(Guardians of Being, 2010)
Basam Books, 2010
Kirjastosta


Ben Catmull - Ghosts and Ruins
Fantagraphics Books, 2013
Kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...