3.1.2018

Erika Vik - Seleesian näkijä


Fennekki kiisi varjomaailman virtausten mukana kohti itää.

Kaksoisauringot-fantasiasarjan toinen osa vie meidät viimein perille Seleesiaan, jonne ykkösosan lopussa oltiin jo matkaamassa. Aleian menneisyys on edelleen säilynyt arvoituksena, mutta odotettavissa on lisää paljastuksia sen suhteen sekä valotusta tulilintuja kohtaan, joita kohtaan ehti herätä mielenkiinto edellisessä osassa.

Takakannesta: Corildon ja Aleia ovat saapuneet Seleesiaan selvittääkseen, kuinka Aleiassa olevan lumouksen saisi murrettua. Corildonin menneisyys ei jätä miestä rauhaan. Tapahtumia varjostaa Seleesian sisäpoliittinen kuohunta, sillä villit huhut kuiskivat tulilinnuista, jotka karkotettiin puoli vuosisataa sitten. Ihmisten maailmassa valmistellaan suunnitelmia, jotka asettavat koko Seleesian tulevaisuuden vaakalaudalle. Kaiken tämän keskellä on Aleia, joka vaistoaa seleesien toisen pulssin. Mitä tapahtuu, jos lumouksen saakin murrettua? Voiko hän olla uhka seleeseille?

Mukaan tarinaan saadaan Corindonin perhe ja tietty salaperäisyyden verho avautuu miehen kohdalla, sillä karismaattisen herrasmiehen ulkokuori saa kaivattuja säröjä. Myös Kaksoisaurinkojen maaginen maailma ja seleesit lajina saavat lisää lihaa luiden ympärille. Keskiössä on edelleen Aleian lumouksen murtaminen, mutta tunnelma on siirtynyt synkempään suuntaan, sillä sodan uhka on mahdollinen ja Aleian kannoilla on hämäräperäisiä tyyppejä, joiden hyvyydestä tai pahuudesta ei ole tietoa. Kysymykseen kuka Aleian oikein on, ollaan jo niin lähellä ratkaisua että kutkuttaa!Hitaasti käyntiin lähteneessä kirjassa ei lopulta vauhtia puuttunut. Pidin ensimmäisessä osassa Aleian, Corildonin ja Mateon selvittämättömistä väleistä, joka aiheutti jännitteitä heidän välilleen, mikä nyt tietenkin puuttui, kun Mateota ei juurikaan kirjassa ollut. Toivottavasti hän tulee viimeisessä osassa takaisin! Aleian ja Corildonin suhteesta ei ota vieläkään selvää, mihin suhtaudun huomattavasti positiivisemmin kuin edellä mainitsemaani asiaan. Se on tervetullutta vaihtelua selvien romanssien rinnalle.

Kolmatta osaa odotellessa!


Erika Vik - Seleesian näkijä
Kansi: Erika Vik
Gummerus, 2017
Arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...