23.1.2018

Kirjavuosi 2017


Yksi vuosi taas takana ja ennen kuin juuri alkanut vuosi ehtii yhtään pidemmälle on kirjatilastojen aika! Jihuu! Luettujen kirjojen määrä on pysynyt jo monta vuotta melkein samana ja sivuja kertyi yhteensä 37 666. Sain vähän kasvatettua oman hyllyn luettujen määrää, mutta muuten näissä ei mitään ihmeellistä tai uutta ole.


Sen sijaan kirjailijaosuus on kokenut mullistuksia, joista on kiittäminen Suomi100-haastetta. Normaalisti luen ulkomaalaisia paljon enemmän ja etenkin miesten kirjoittamia kirjoja. Teinkin tuolloin johtopäätöksen, että tavallisin lukemani kirja on amerikkalaisen miehen 2010-luvulla kirjoittama. Mutta viime vuonnapa koko kuvio heittikin häränpyllyä oikein kunnolla! Maailmanihme! 😎 Ulkomaalaisten miesten osuus tipahti rajut 29% ja sen sijaan kotimaisten naisten osuus nousi tasan 20%. Ensimmäistä kertaa ikinä luin kotimaisia kirjoja enemmän kuin ulkomaalaisia, kun normaalisti lukema on ulkomaalaiset 80%, kotimaiset 20%. Voin kai sanoa, että mission accomplished! 😜 Viime vuonna tavallisin lukemani kirja oli siis kotimaisen naisen 2010-luvulla kirjoittama.

Luin laiskasti mitään muita kuin romaaneja. Novelleja, sarjakuvia ja kuvakirjoja sentään vähän, joten siksi tänä vuonna julkaisin Sarjakuvahaasteen.


Paljastinkin jo, että luen edelleen eniten 2010-luvulla kirjoitettuja opuksia, enkä näe tilanteen muuttuvan tulevaisuudessa - ellei sitten iske jokin Suomi100-haasteen kaltainen hulluus. 😂 Uutuuksiakin tuli luettua saman verran kuin sitä edellisenä vuonna. Maailmanvalloitus-projekti eteni jopa 7 maan verran, kun tutustuin Afrikkaan. Neljä eniten luettua maata on jälleen samat nekin, mutta eri järjetyksessä ja Suomi tietenkin haukannut isoimman palan.

Goodreadsista napattuja tilastoja

Ilmeisesti aika hyviä kirjoja luin kun keksivertoarvio on ollut 3.8 tähteä! Ehdin osallistumaan kolmeen lukumaratoniin: Ystävänpäivän lukumaratonilla, Elokuun lukumaraton ja Superlukumaraton. Olin myös mukana Korjaamon Dekkarilauantaissa ja Dekkariviikolla, ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyssä Hel-YA-tapahtumassa ja Helsingin kirjamessuilla. Vuoteen kuului tietysti myös paljon teatteria, Muumimaailma, pari Kirja vieköön -iltaa ja ihanien kanssabloggareiden kanssa ajanviettoa. 😃

Lukuhaasteista suoritin:
Uudelleen luettua
Suomi100
Paperilta ruutuun
Novellihaaste
Halloween-lukuhaaste

#hyllynlämmittäjä -haastettakin yritin parhaani mukaan edistää, mutta alan uskoa että ehkä valitsemani kirjat ovat lämmittäneet syystä hyllyä.😁 12 valitusta kirjasta neljä matkasi lukemattomina eteenpäin ja vain säälittävät kaksi ehdin lukea: Missalonghin naiset (Colleen McCullough) ja Uppo-Nalle (Elina Karjalainen). Mutta minähän en jää menneisiin rypemään vaan tein uuden listan tällä vuodelle!

Hyvää alkanutta kirjavuotta 2018!Muut tilastot
Kirjatilasto 2016
Kirjatilasto 2015
Kirjatilasto 2014  
Kirjatilasto 2013

6 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...