25.11.2017

Ehtisinkö vielä lukea

Heräsin juuri siihen, että tätä vuotta on jäljellä kohta vain kuukausi! Huh kun aika kiitää. Kävin läpi meneillään olevia haasteita, joita onneksi on lähinnä vain Uudelleen luettua- ja 100 kotimaista -haasteet. Niin ne sata kotimaista... 60 rajapyykki on juuri ylitetty eli voin valehtelematta kertoa, että pelkkien kirjojen avulla ei sataan ihan päästä, mutta se ei koskaan realistinen tavoite ollutkaan. Suoraan sanottuna olen erittäin hämmentynyt, että puoletkaan tuosta määrästä on jo luettu!

Mutta nyt asiaan, koska pohdintaa itse haasteesta ja sen sujumisesta kirjoittelen sitten tammikuussa, kun haaste on jo päättynyt ja vältyn lukemasta enää kotimaisia. Vai haluanko enää edes välttyä? Noniin, kuukausi siis tehokasta lukuaikaa jäljellä, jolloin luettujen pinoa voi paisuttaa. Lainasin kirjastosta melkein kaikki loput listaltani löytyneet kiinnostavat kotimaiset (kyllä vain, lista alkaa jo loppua...) ja nyt pähkäilen enää, että mitkä noista voisin vielä ehtiä lukemaan. Paljon kiinnostavia kirjoja ja tässä ne tulee:Etenkin nuortenkirjoissa on paljon mielenkiintoista luettavaa. Kepler62-sarjasta jäljellä on vain viimeiset kaksi osaa, joista toisen sain tänään kirjastosta, vaikka varatessani kirjoja jonoa oli kertynyt jo isolukuinen summa. Rouhiaisen Muistojenlukija on epäilemättä hyvä, sillä tykkäsin Susirajasta (joka sekin muuten kesken). Kirjan haluaisin lukea siitäkin syystä, että se on tänä vuonna ilmestynyt. Kevätuhrit-kirjaa olen nähnyt siellä täällä kehuttavan ja Seita VuorelaTarvitseeko edes selittää? Sointuupa noiden kansien väritkin kauniisti yhteen.Samalla linjalle kun jatketaan, niin pari lyhyttä kirjasarjaa bongasin: Terhi Rannelan nuortensarja ja Noora ja Jenna Kunnaksen Kaheli sakki. Nämä ainakin olisivat nopealukuisia välipalakirjoja paksumpien väliin.Heinähattu ja Vilttitossu -sarja pitäisi sekin viedä päätökseen Markus Majaluoman kuvittamien kirjojen osalta. Kahden maan Ebba on lastenkirjojen Finlandia-ehdokkaana, joten se kiinnostaa muiden ehdokkaiden tavoin. Lisänä pari novellikokoelmaa, sillä niitä en turhan usein lue. Sadan vuoden unet ja Miehestä syntynyt ovat molemmat saduista inspiroituneita novelleja aikuisille ja minähän tunnetusti satumuunnelmista pidän.
 

Aikuisten kirjallisuuden osalta edustettuina ovat Taivaslaulu, Syyskuun jumalat, Eksymisen ja unohtamisen kirja ja Marrasyöt. Jenna Kostetin kirjaa kohtaan on suuret odotukset edellisestä johtuen ja sen vuoro on sitten, kun saan pari muuta kesken olevaa dekkaria niin sanotusti alta pois. Syyskuun jumalien oudosti käyttäytyvä kaupunki kiehtoo lähtökohtaisesti mielikuvitusta, joten sekin on luettavien pinossa korkealla.Sitten omasta hyllystä löytyisi ainakin vielä nämä must read kirjat kuten Valkaman Linnavuoren Tuuli, Raevaaran Hukkajoki ja Kurton Tristania. Hukkajoen ainakin suunnittelin aloittavani piakkoin sekä kuvasta puuttuvan Muumilaakson marraskuun. Ehtisinköhän puolet näistä lukea? Enemmänkin varmasti, jos kirjapinossa ei olisi kaikkia muitakin koukuttavia tapauksia, sillä en ajatellut pyhittää joulukuuta täysin kotimaisille.


Miltä listaus näyttää teidän muiden silmään? Helmiä? Floppeja?

4 kommenttia:

 1. Sadan vuoden unet ja Miehestä syntynyt kuulostavat todella kiinnostavilta, lisäsin ne omallekin lukulistalle! Myös Tristania odottaa ikkunalautani huojuvassa pinossa lukuvuoroaan. Kuvittelen koko ajan, että joululomalla sitten kahlaa oikein valtava vuoren kirjoja läpi, mutta ehkä ei kannata asettaa sinne liikaa odotuksia, sillä lomani kestää vain neljä päivää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jos sait omaan listaasi täydennystä! Pidin ainakin Cunninghamin novelleista, jotka pohtivat mitä tapahtui ”Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti” -lauseen jälkeen, joten uumoilen tykkääväni mainitsemistasi kokoelmista:) Syyllistyn samanlaiseen ajatteluun itsekin - ihan kuin lomat olisivat loputtomiin jatkuvaa lukuaikaa ja lopulta todellisuus iskee vastaan:D

   Poista
 2. Hauska kuulla haasteesi etenemisesta. Minäkin liityin 100 suoomalaista kirjaa -haasteeseen, ja aika työ on, jos saan sen kaiken luetuksi. Nyt lukema on 83, mutta en sitten olekaan lukenut muuta kuin kotimaista koko vuotena. No, nyt on ulkomainen luvussa. Strategiana on ripotella joukkoon myös nopeita sarjakuvia ja lastenkirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, sinun haasteesi on jo todella hyvällä mallilla! Alle parikymmentä kirjaa on vielä suht saavutettavissa oleva tavoite joulukuulle, jos tosiaan pystyy ottamaan mukaan kasan lastenkirjoja ja sarjakuvia. Minä en varmasti olisi pystynyt noin kurinalaisesti lukemaan vain kotimaisia, mutta onneksi teitäkin löytyy:) Tsemppiä loppuvuoteen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...