5.11.2017

Helsingin kirjamessut 2017


Helsingin kirjamessuista on kulunut jo viikko, mutta pää ei ole aivan jäsentänyt kaikkea näkemää ja kokemaa, mutta ehkä tämä postaus auttaa siinä. Minun osalta messut olivat kaksipäiväiset ja tänäkin vuonna messuilin Messukeskukselta saamalla bloggaripassilla.


to 26.10


Ehdin töiden jälkeen käydä hakemassa bloggaripassini, jolloin törmäsinkin jo yllättäviin tuttuihin, joiden seurassa kävin syömässä ja haahuilemassa ympäri messuja. Pääsin levittämään lukemisen ilosanomaa 7-vuotiaalle, jonka kanssa bongailtiin mm. pehmoleluja ympäri messuja. Puheet meni nähtävästi läpi, sillä hän halusi ostaa 200 kirjaa...😂 Se ei ihan toteutunut, mutta minä ostin heti aluksi hyvin viisaana ihmisenä (huomatkaa ironia) kuvitetun Harry Potterin, jota sain kanniskella lopun iltaa. Hyvin suunniteltu juttu kerta kaikkiaan.

Ehdinpä käydä Katrin ja Kirjavarkaan kanssa hyödyntämässä Kansallisteatterin tarjousta, joten teatterireissu luvassa! Olin muuten messuilla ensimmäistä kertaa yksin, mutta käytännössä en ollut yksin missään vaiheessa, joten varsinkin mukava päivä.


 

la 28.10


Lauantaipäivän messut aloitin Bonnierin järjestämällä aamiaisella, jossa oli mukana kirjailijoista Heikki Valkama, Marianna Kurtto, Roope Sarvilinna, Joonas Konstig, A W. Yrjänä ja Tuomas Kyrö. Entuudestaan olen lukenut vain Tuomas Kyröltä kirjan, mutta muut olivat outoja nimiä. Noin 10 minuutin haastatteluhetki per kirjailija antoi kuitenkin loistavaa osviittaa kirjoista, joista mahdollisesti voisin tykätä. Varsinkin A. W. Yrjänää ja Tuomas Kyröä olisi kuunnellut pidempäänkin, aika jäi ihan liian lyhyeksi. Yrjänän Joonaanmäen valaat olisin mieluusti ottanut mukaani, mutta ne olivat päässeet jo loppumaan siihen mennessä kun tajusin meille tarkoitettuja kirjoja käydä hakemassa. Ehdin myös vaihtaa sanasen tai pari joidenkin kanssabloggareiden kanssa.Kiertelin jonkin aikaa ympäriinsä katsellen ja kirjaostoksia tehden. Löysin aika monta etukäteen haluamaani kirjaa, mutta kuten aina kirjakuvioissa käyn niin tuli nytkin heräteostoksia tehtyä. Adlibriksessä tartuin 3 pokkaria kympillä -tarjoukseen ja sainpa hienon kangankassin kaupan päälle. Lauantain ihmispaljous näkyi varsinkin kahden euron kirjojen luona, jossa kulkeminen oli erityisen hankalaa enkä lopulta löytänyt itselleni kuin yhden tv-sarjan. Muistelin haikeana torstai-iltapäivää, jolloin käytävillä mahtui kulkemaan vaikka lentokonetta leikkien ja messuhallin hahmotti jotenkin paremmin.

Ennätin käydä kuuntelemassa monia paneelikeskusteluja kuten nämä:
        ➤ Miki Liukkosen O (kiinnostuin kovasti kirjasta ja jos 12-vuotiaat pojat ovat pystyneet 
            sen lukemaan, niin pystyn minäkin!)
        ➤ Koko Hubaran Ruskeat tytöt
        ➤ Nuori Aleksis -palkinto (joka meni Hanna Kauppiselle)
        ➤ Jussi Adler-Olsen (hauska mies!)
        ➤ Jatkuu! fanifiktiota kirjallisuutemme klassikoista (Anu Kaaja ja Laura Lindstedt)Handen kanssa käytiin lastenalueella, jonne oli tuotu kaksikerroksinen Harry Potter -bussi ja olipa siellä ihanan rauhallista, kun pääsimme hetkeksi pois messuhälinästä lepuuttamaan jalkoja. Pyörähdinpä haahuilujen jälkeen kotoisalla bloggaripisteelläkin, joka oli tänä vuonna näkyvämmällä paikalla.
Parasta messuissa on kuitenkin ylivoimaisesti ihanien kirjaystävien näkeminen ja uusin tutustuminen. Kiitos vielä varsinkin Katri, Kirjavaras, Hande ja Rosa messuseurasta! Lukuinto sai nyt kunnon buustauksen ja messujenkin aikana tuli halu kiiruhtaa kotiin lukemaan!


Kirjasaalis→ Pieni elämä (Hanya Yanagihara)
→ Kafka rannalla (Haruki Murakami)
→ Maailmanloppu ja ihmemaa (Haruki Murakami)
→ Sputnik-rakastettuni (Haruki Murakami)


→ Harry Potter ja Azkabanin vanki (J. K. Rowling, Jim Kay)
→ Being human 2.kausi


→ Erityisherkkä ihminen (Elaine N. Aron)
→ Sodassa ja rakkaudessa (Chris Cleave)
→ Mies joka kuoli (Antti Tuomainen)

Bloggareiden aamiaistilaisuudesta mukaan lähteneet:
→ Pallokala (Heikki Valkama)
→ Tristania (Marianna Kurtto)


Nähdään taas ensivuonna!

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus hyvillä kuvilla tämäkin! Minäkin olisin halunnut A.W. Yrjänän kirjan, saa nähdä jaksaako siitä pyytää arvostelukappaleen :D

  Varsin kunnioitettava messusaalis sinulla joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin muisti hyödyntää kameran kerta sitä mukana molemmilla päivillä raahasi:D En yhtään ihmettele Yrjänän kirjan nopeaa katoamista, sillä olihan se heittämällä hienoimman näköinen.

   Poista
 2. Kaikki on kerinny tekemään niin paljon kaikkea, että tässä ihan iskee messukateus näin jälkeenpäin :D Itseä ärsyttää eniten, etten ehtinyt ollenkaan käydä bloggaripisteellä. Niin monta tuttua ehti vain moikkaamaan ohimennessään...

  Bongasin sun hankinnoista monta omaa (ainakin melkein) suosikkia, vaikka eniten kyllä ihailen tota Potteria. Se on niin kaunis! Ja Sodassa ja rakkaudessakin jätti lopulta ihan hyvän maun suuhun, vaikka todella turhautuneena luinkin sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei!:DD Ehtiihän sitä joskus tulevaisuudessa olla aktiivisempi jos haluaa ja aika antaa myöten. Mäkin ehdin nähdä sua vain aamiaiselle - mutta onneksi edes siellä:) Messuilla on kyllä parasta te kaikki ihanat kirjaihmiset.

   Potter<3 Kehtaako sitä säästää joululomalle... Todennäköisesti ei.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...