6.8.2017

Hel-YA-kirjallisuustapahtuma

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettyä Hel-YA-tapahtumaa (Helsinki Young Adult Literary Convention) vietettiin eilen Helsingin Suvilahdessa, Ravintola Lämmössä. Se keskittyi nimensä mukaisesti ya-genreen, joka ei Suomessa ole vielä niin suuri ilmiö kuin ulkomailla. Koska joukossa on voimaa, kokoonnuimme osan kirjabloggareiden kanssa jo ennen tapahtumaa ja teimme täsmäiskun paikan päälle.

Tapahtuman alkaessa pieni tupa oli täynnä porukkaa. Ohjelmassa oli erilaisia paneelikeskusteluja mm. fantasiamaailmoiden synnystä, siitä kuka kirjoittaa ja kenelle, fantasiakirjaillisuudesta tänään ja vinkkejä kirjailijaksi haluaville. Mukana oli videoterveisiä ulkomaisilta kirjailijoilta sekä Holly Bournen Skype-haastattelu. Kirjailijoista mukana oli mm. Erika Vik, Salla Simukka, Emmi Itäranta, Mintie Das, Siri Kolu, Elina Rouhiainen, Juuli Niemi, Johanna Valkama, Katri Alatalo, Elina Pitkäkangas, Sini Helminen ja Antti Halme. Jopa kuudelta ensiksi mainitulta olen ehtinyt kirjan lukea, Simukalta useamman.Hel-YA oli hyvin lämminhenkinen ja mukava kirjatapahtuma. Siellä käytiin todella kiinnostavia ja intensiivisiä keskusteluja aiheista, jotka ovat viime aikoina olleet pinnalla. Nuorten aikuisten kirjallisuuden leikkikenttä on rajaton ja sen tarjoamissa mahdollisuuksissa on hyvä käsitellä rankkoja ja mielipiteitä herättäviä aiheita. Loppupuolella iski pienoinen väsymys ja energiavaje, sillä kuuteen tuntiin mahtui paljon kaikkea - ja ihan liikaa paikallaan istumista. Toivottavasti tämä tapahtuma saa jatkoa ensikin vuonna ja tavoittaa lisää yleisöä säilyttäen silti ihanan kotoisan fiiliksensä.

Kiitos kaikille ihanille bloggareille seurasta, oli jälleen tosi mukavaa tutustua uusiin naamoihin ja nähdä vanhoja tuttuja! 😃 Nähdään viimeistään taas kirjamessuilla!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
 
Lukulistalle jäi kummittelemaan

Erika Vik: Seleesian näkijä (#2)
Elina Rouhiainen: Uhanalainen (#2)

Johanna Valkama: Linnavuoren Tuuli
Katri Alatalo: Käärmeiden kaupunki
Holly Bourne: Oonko ihan normaali
Elina Pitkäkangas: Kuura
Sini Helminen: Kaarnan kätkössä


6 kommenttia:

 1. Ytimekäs raportti. Itse sorruin omassani jaarittelemaan, kun olin niin innostunut kuulemastani. Harmitti, kun en ehtinyt Picnikiin ja siten kunnolla tapaamaan teitä muita. Nyt piipahdin kyllä siinä "bloggaririvin" kohdalla, mutta en oikein tunnistanut kovinkaan montaa teistä livenä. Noh, ehkä sitten Kirjamessuilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas mietin tuliko tästä liian ylimalkainen, mutta hyvä jos muilta löytyy innostuneen pitkiä postauksia:) En kirjoittanut tilaisuudessa mitään ylös, enkä luota muistiini, joten en sitten lähtenyt mutuilemaan. Miten en huomannut sua? Tai no en ole varma olisinko edes tunnistanut:D Eiköhän kirjamessuilla törmäillä jossain välissä:)

   Poista
 2. Oli mukava tavata livenä :) Minustakin Hel-ya oli miellyttävä kokemus, mutta paneelitahti hiukan hengästyttävä, ja pienet tauot olisi olleet paikallaan.

  Lukulista näyttää oikein hyvältä, Olen lukenut nuista kaikki muut paitsi Seleesian näkijän, Linnavuoren tuulen (sarjan eka osakin lukematta) ja Käärmeiden kaupungin. Erityisesti suosittelen Holly Bournen kirjoja, ne on symppiksiä! Rouhiaisen Susiraja on myös mun suosikki, vaikka kolmas osa menee sitten hiukan erilasiin maailmoihin kuin kaksi ekaa osaa.

  Toivottavasti tavataan vielä, en osaa vielä sanoa, pääsenkö kirjamessuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Heidi! Selvittiin paikallekin hienosti:D Paneelikeskustelut oli antoisia, mutta tulihan niitä aikamoisella syötöllä. Siellä voisi olla enemmän jotain muuta tekemistä/kierreltävää, jos ei jaksa sitä kuutta tuntia istua paikallaan hiljaa kuunnellen.

   Aloitin jo Susirajan toisen osan, sarja on ollut tähän asti tosi koukuttava. Holly Bourne on jotenkin mennyt minulta ihan ohi, mutta vaikutti kiinnostavalta.

   Eiköhän me jossain vielä nähdä:)

   Poista
 3. Oli hauska nähdä :) ! Ja voin suositella kyllä kaikkia noita, jotka sinulla tarttuivat lukulistalle, itse olen pitänyt erityisesti Holly Bournesta, Susirajasta ja Kuurasta. Itämeren Auri on parhaillaan kesken, ehkä jossain vaiheessa pääsisi Linnavuoren Tuulia.

  Hauska lukea raportti tapahtumasta, ja toivottavasti Kirjamessuilla nähdään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli kiva nähdä! En ole edes lukenut Itämeren Auria, mutta toinen osa löytyy hyllystä, joten saa nähdä kumman luen ensin:D

   Kirjamessuihin siis!:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...