3.8.2017

RETKELLÄ: Muumimaailma ja Eriskummallinen kahvila

Pääsin ensimmäistä kertaa käymään Naantalin Muumimaailmassa. Paljon oli nähtävää, mutta yllättävän nopeasti kaikki sai koluttua läpi, alue ei nähtävästi ollut niin jättimäisen suuri kuin olin etukäteen ajatellut. Oli Muumitalo, uimahuone, poliisiasema, Nuuskamuikkusen leiri,  laiva, Hemulin talo ja puutarhavaja ja vaikka mitä. Ihmeteltävää riittää ja kiitettävästi tuli räpsittyä kuviakin, joten antaa siis kuvien puhua puolestaan.


Muumitalon sisään pääsi käymään aina sinne huipulle asti. Sieltä löytyi asukkaiden huoneita, keittiö ja ullakko. Pääsin todistamaan myös pientä draamaa Muumilaaksossa, kun Vilijonkka ja poliisit kuulustelivat Haisulia Muumipeikon nyyhkyttäessä vieressä. Oli hauskaa, kun hahmot pyörivät ihmisten seassa rooleilleen omistautuneina. Hieman syrjemmässä, puiden keskellä oli mm. noidan ja Aliisan talo, Yksinäiset vuoret ja hattivattien luola. Lapsille näytti olevan paljon tekemistä ja tutkailtavaa.


Päivän kohokohta oli melkeinpä retken loppupuolella, kun löysimme riippukeinut, jossa oli hyvä lepuuttaa väsyneitä jalkoja ja lukea vähän Muumi-kirjaa. Katsottiin myös Teatteri Emmassa hyväntuulinen esitys Muumit ja suuri Dronttijahti.

Jos ei Muumimaailmaan saakka jostain syystä pääse, niin muumitunnelmaa löytyy myös Naantalin keskustassa (Kaivokatu 5) olevasta Eriskummallisesta kahvilasta. Sieltä löytyy kaikenlaisia yksityiskohtia liittyen muumeihin. Jokainen huone on kuin oma maailmansa. Katossa leijuu kuumailmapallo ja vitriinissä Muumilaakson Sanomat.

10 kommenttia:

 1. Kuvistasi iski kunnon nostalgia-aalto! Kun olin pieni, kävimme Muumimaailmassa koko perheen voimin useampana vuotena - joka kerta sain valita muistoksi Muumimaailma-pinssin ja ne ovat vielä minulla tallessa, sattumalta parisen tuntia sitten tutkailin niitä. Toinen hauska sattuma postaukseesi liittyen on se, että olemme perheeni kanssa aikeissa mennä Muumimaailmaan parin viikon päästä - viime käynnistä taitaa olla peräti 17 vuotta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa tosiaan hauska sattuma!:D En ole pienenä koskaan käynyt Muumimaailmassa, mutta nyt pääsin paikkaamaan senkin puutteen;) On se hyvä, kun näin vanhemmallakin iällä voi vielä toteuttaa lapsuuden haaveita.

   Poista
 2. Ihana Muumimaailma! Kävin siellä kerran lapsena. Muistan elävästi teatterin sekä muumihahmot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävää ja kummasteltavaa siellä riittää:) Teatteri oli tosi kiva lisä päivään.

   Poista
 3. Minulla on niin kauan kun viimeksi tuolla kävin! Mutta muistan yhden asian, kun joskus siellä oli iso liukumäki, jonne minä ja siskoni halusimme mennä. Mutta kun pääsimme ylös, siskoni kanssa huuettiin sieltä ylhäältä etteme uskalla tulla alas xD
  No keräsimme rohkeutemme ja tulimme liukumäkeä alas xD

  VastaaPoista
 4. Oi ihania kuvia! Minä olen ollut Muumimaailmassa liiankin monesti, nimittäin muumin nahoissa kesän 2008. Oli hiki, voin kertoo :D Lapsenakin on tullut siellä toki pari kertaa käytyä.

  Olen nähnyt mainoksia tuosta kahvilasta ja ajattelin että siellä pitäisi kyllä piipahtaa, vaikka lähes kymmenen vuotta ei näemmä ole tarpeeksi ja vieläkin ajatus muumeista vähän ahdistaa. Nyt tajusin, että työhaastatteluni oli tuossa samaisessa kahvilarakennuksessa :) Että ehkä ei sittenkään sinnekään... ;) Tosin Kailoon (ja oho, varmaan koko Naantaliin!) menen ensimmäistä kertaa sitten kesän 2008 ensi viikolla kun menen katsomaan Fingerpori-kesäteatteria sinne Emma-teatteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele yhtään yliannostustasi muumeista, jos joutuu liikaa aikaa viettämään heidän kanssaan noinkin lähietäisyydessä :D Tämän kesän muumit ovat varmaan päässeet helpommalla, kun ei aurinko kauheasti ole porottanut. Toivottavasti tulee mukavan nostalginen reissu eikä ahdistava. Kivaa teatteria!

   Poista
 5. Olen käynyt kerran Muumimaailmassa, tykkäsin kovasti samoin kuin esikoinen, kuopus oli melko pieni ja nukkui suurimman osan vierailusta. Olen ehdotellut uusintakäyntiä, mutta 9- ja 11-vuotiaat villasukkalapset tuntuvat ohittaneen Muumimaailmaiän, tykkäävät kyllä mm. muumiromaaneista, mutta teemapuisto ei enää innosta. Yksin en oikein viitsi lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain onneksi raahattua reissulle seuralaisen, yksin en minäkään olisi viitsinyt lähteä sinne lapsitungokseen:D Melkein kaikki näyttivät kuitenkin olevan lapsiensa kanssa - paitsi monet japanilaisturistit. Pistä pystyy bloggareiden retki Muumimaailmaan ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...