6.1.2017

Vuoden 2016 huiput

Kirjatilaston tekeminen viime vuodelta on vielä kesken, joten keskitytään sitä ennen kirjoihin jotka parhaiten tempaisivat pois tästä synkästä ja kylmästä (-26C tervetuloa vaan) maailmasta edes hetkeksi. Tämän suppeampaa tiivistystä oli mahdoton tehdä ja monta hyvää elämystä jäi pois, mutta sehän vain tarkoittaa, että lukuvuosi 2016 oli vallan mainio! Hurraahuuto sille.

Alla siis vuoden 2016 lukuelämykset (ei missään erityisessä järjestyksessä):


Yönäytös - Marisha Pessl
Lumilapsi - Eowyn Ivey
Myrskyuhri - Dolores Redondo
Kotiinpaluu - Sadie Jones
Blondi - Joyce Carol Oates
Loistava ystäväni - Elena Ferrante


Korppinaiset - Tiina Raevaara
Ihmeiden tie - John Irving
Simpukankerääjät - Rosamunde Pilcher
The Red Tree - Shaun Tan
Poldark: Kapinallinen - Winston Graham
Carmilla - Sheridan Le Fanu


Miehuuskoe - Charles Webb
Valo valtameren yllä - L. M. Stedman
Säädyllinen ainesosa - Leena Parkkinen
Halu - J. R. Ward
Kylmän kosketus - Louise Penny


Rakasta minut vahvaksi - Aino Suhola
Marina - Carlos Ruiz Zafon
Minä, muru ja metsä - Lena Frölander-Ulf
Hamelnin pillipiipari - Russell Brand
Runotyttö maineen polulla - L. M. Montgomery


SARJAKUVAT
Närhi - Lauri ja Jaakko Ahonen
Sin City - Frank Miller
Blast: Röykkiö ihraa - Manu Larcenet
Anya's Ghost - Vera Brosgol


Toivottavasti lukuvuosi 2017 on lähtenyt hyvin käyntiin!

10 kommenttia:

 1. Aika monta kirjaa näistä vielä TBR-listallani. Hyvä, että on hyvää luettava odotettavissa. Ferranten sentään sain luettua ja päätyi myös mulla parhaiden listoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinua odottaa sitten varmasti monta hyvää lukukokemusta, tai ainakin toivotaan niin:) Ferrante oli kyllä viime vuoden kirkkaimpia tähtiä. Uutta osaa odotellessa.

   Poista
 2. Kovin montaa näistä en itse ole lukenut, mutta Blondi oli minullekin viime vuoden parhaita lukuelämyksiä. Jestas kuinka Oates osaa kirjoittaa! Luin juuri hänen vanhan novellikokoelmansa, ja kirjoittelen siitä lähiaikoina bloggauksen. Taito jännitteeseen näkyy jo niissä 1960–70-luvun kirjoituksissa.

  Korppinaiset ja Lumilapsi ovat listallani (ihan jopa niinkin konkreettisesti että ovat fyysisesti kirjapino(i)ssani.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oates on huikea kirjoittaja ja vaikka aiheen puolesta en tykännytkään ensimmäisestä kirjasta (Kosto - rakkaustarina), jonka häneltä luin, niin tunnistin pitäväni tyylistä. Blondihan sitten osoittautui ihan nappiosumaksi! Onko nuo novellit suomennettu? Tai no seurailen postauksiasi niin eiköhän se selviä :D

   Poista
 3. Muutamia listasi kirjoista minäkin olen lukenut ja tykännyt. Piki ja Säädyllinen ainesosa sekä tuo Yö-kirja ovat loistavia! Minä, Muru ja metsä oli loppuvuoteni positiivinen yllättäjä. Zafonin kirjat ovat aina hyviä. Aloitin juuri Loistavaa ystävääni äänikirjana, mutta lukijan ääni oli niin unettava, että se täytyykin lukea itse.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan innoissani, että viime vuosi oli niin huikean hyvä ja voisin nostaa niin paljon enemmänkin noita hyviä kirjoja. Olkoon tämä vuosi yhtä antoisa:) Oijoi, unettava lukija ei kuulosta hyvältä, ehkä tosiaan parempi lukea sitten itse.

   Samoin Kia!

   Poista
 4. Kotiinpaluu jäi minulta lukematta viime vuonna, mutta aion korjata puutteen tämän vuoden puolella. Runotyttö-sarjaa luen ehkä Uudelleenluku-haasteeseen. Säädyllinen ainesosa oli minullakin vuoden TOP-listalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiinpaluu on aivan huikea, sille kirjalle minulla on vain ylistyssanoja, joten toivottavasti sinäkin nautit:) Täytyy vissiin antaa periksi omalle vinksahtaneelle ajatukselle, ettei minulla ole aikaa lukea kirjoja uudestaan, sillä keksin niin paljon kirjoja jotka tekisi mieli lukea juuri tuohon Uudelleenluku-haasteeseen.

   Poista
 5. Vau, tosi kiva postaus. Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...