16.9.2015

C. J. Daugherty - Night School 2: Yön perintö


"Isabelle, tarvitsen apua!" Allie kuiskasi 
puhelimeensa hädissään kyyristellessään pimeässä.
kirjan alku

Night School -sarjan parissa jatketaan ja käsittelyssä on toinen osa (viimeinen joka on tällä hetkellä suomennettu). Ei innostanut minua aivan samalla tavalla kuin edellinen osa, mutta kyllä tämän ihan mielellään luki.

Allie palaa lomilta takaisin Cimmerian sisäoppilaitokseen, joskin hieman hengästyttävissä tunnelmissa, sillä vaara ei todellakaan ole ohi. Taistelu on vasta alkamassa. Allie otetaan mukaan salaperäiseen Yökouluun, josta hän vasta äskettäin oli saanut vihiä. Salaseura onkin jotain suurempaa kuin miltä ensinäkemältä vaikuttaa ja sen vaikutusvalta ulottuu paljon sisäoppilaistosta kauemmas. Näin ollen Yökoululla on myös vastustajia, jotka tekevät sisäoppilaitoselämästä vähän enemmän jännittävää - varsinkin Allielle.

Kolmiodraama - Allien tuskailut Carterin ja Sylvainin välillä - ei ennakko-odotuksista huolimatta ollut ärsyttävintä kirjassa, vaan näin jälkikäteen ajateltuna, ja jo lukiessa mietityttäneenä, kakkososa oli liian paljon ensimmäisen kaltainen, enkä osittain siitä syystä saanut oikein mitään irti kirjasta. Kaikki oli jo koettu ja tämä oli lähinnä vanhan toistoa. Ykkösosan lopussa odotin suurta valtataistelua ja sitä odotan yhä edelleen. En kokenut saaneeni sitä, mitä oli luvattu.

Se miksi kirja sitten ei huonoja tähtiä saanut on se, että lukukokemus ei aivan tuskainen kuitenkaan ollut. Osasyynä kirjasarjan koukuttavuuteen on varmasti sen nopeatempoinen juoni; asioita tapahtuu jatkuvalla syötöllä ja draamalta ei voi välttyä. Yön perinnössä selviää hiukan lisää asioita Allien kadonneesta veljestä sekä heidän isoäidistään.

Suomennettuja osia ei näillä näkymin enää ole, vaikka sarjahan kyllä englanniksi jatkuu, joten nyt voinkin hypätä seuraavan sarjan pariin jahka osaan päättää minkä niistä (miljoonasta) valitsisin...
_______

C. J. Daugherty - Night School: Yön perintö
(Night School Legacy, 2013)
Otava, 2014
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Muita postauksiani
C. J. Daugherty - Night School: Yön valitut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...