24.9.2015

Agatha Christie - Vuoksi ja luode


"Jokaisessa kerhossa on joku kiusankappale."
kirjan alku

Reilut kolme kuukautta jäljellä aikaa lukea Agatha Christieen liittyviä kirjoja haasteen osalta ja tuntuukin, että aikamoisen kasan olen jo lukenut. Täytyy ehkä jossain välissä lukea pari muuta dekkaria ja irtautua hetkeksi murhamammasta, vaikka hänen teoksistaan yleisesti ottaen kovasti pidänkin. Kyllästymiseen asti ei häneltä kuitenkaan ole tarkoitus kirjoja lukea.

Rosaleen on suunnattoman rikas ja nuori leski, jonka miljonaaomaisuuden omistanut mies kuoli pommituksessa. Riuskaotteinen veli suojelee nyt Rosaleenia päästämättä tätä hetkeksikään näkyvistä, varsinkin kun röyhkeät, raha-ahneet sukulaiset piirittävät Rosaleeniä kuin mehiläiset hunajaa, sillä tähän asti he ovat eläneet rikkaan veljen ja sedän siivellä, mutta ajat muuttuvat - radikaalisti. He vajoavat kiukkuisina velkoihinsa perintöä vailla, kun taas Rosaleen kieriskelee rahassa.

Vuoksi ja luode ei ole aivan sitä kirkkainta kärkeä, eikä tästä muodostunut niin jännittävää elämystä kuin joistain muista. Syynä ehkä taas ilmiselvä syyllinen. Tuttuun tapaan Poirotkin astelee kuvioihin vasta puolivälin jälkeen ja sitten jälkeen kaikki on taas hyvin, lukija voi tuudittautua turvallisuuden tunteeseen.

Kirjassa on muutamia kiinnostavia hahmoja, mutta muiden esiintyminen jäi latteaksi, eikä hahmot tulleet niin lähelle kuin olisin odottanut. Yksi näistä kiinnostavista tapauksista on Rosaleen pelottava veli David, joka pitää siskonsa tiukasti talutushihnassa, mutta josta romaanin edetessä paljastuu toinenkin puoli. Muistakaahan perjantaina katsoa taas Poirot-elokuva! Minäkin nimittäin aion. Vaikka kyseinen jakso onkin jo pariin kertaan katsottu :D
_______

Agatha Christie - Vuoksi ja luode
(Taken at the Flood (There is a Tide), 1948)
WSOY, 1974
Kirjastosta lainattu 
Agatha Christie 125-vuotta -haaste
Tähtiä:

4 kommenttia:

 1. Tuntuu, että joka päivä lukee jostakin blogista uudesta Christiestä :) Hän on ollut tuottelijas kirjailija. :) Mulla on tässä kuussa ollut Christie innostus ja parhaillaankin luen hänen kirjaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja se on erittäin hienoa, että niin monet ovat innostuneet lukemaan häneltä kirjoja! Ei lukeminen todellakaan kesken lopu :D Kiva, että sinäkin olet intoutunut :)

   Poista
 2. Haasteesi on innostanut bloggareita! Itsekin sain taas yhden Christien luettua, tai oikeasti kuunneltua. Mainioitahan nämä ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ♥ Ei näihin Elina kyllästy - ellei sitten liikaa vetele putkeen, mutta minä ainakin vielä jaksan Christietä lueskella, vaikka aika paljon noita luettuja on tänä vuonna kertynytkin. Toivottavasti sinullekin vielä maistuu lisää :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...