20.2.2015

Camilla Läckberg - Merenneito

Merenneito - Camilla Läckberg
(Sjöjungfrun, 2008)
Gummerus, 2011
Kannen suunnittelu: Sanna-Reeta Meilahti
Kannen kuvat: Istockphoto
Omasta hyllystä

"Hän ei tiennyt, että kaikki paljastuisi ennemmin tai myöhemmin."
kirjan alku 

Merenneito on kuudes kirja Fjällbackan kylästä, mutta minulle se vasta ensimmäinen kerta kun siellä pääsen käymään.

"Mies on kadonnut jäljettömiin pienessä Fjällbackan kylässä. Patrik Hedström poliisikollegoineen on tehnyt kaikkensa löytääkseen hänet. Pian paljastuu, että kadonneen ystävä, esikoiskirjailija Christian Thydell on jo yli vuoden ajan saanut nimettömiä, uhkaavia kirjeitä. Christian yrittää vähätellä niiden merkitystä, mutta hänen ystävänsä Erica Falck aavistaa pahaa. Uteliaisuus saa hänet tutkimaan tapausta itsekseen, rinnan miehensä Patrikin johtaman poliisitutkinnan kanssa. Joku vihaa Christiania syvästi eikä epäröi toteuttaa uhkauksiaan. Kirjeet ja murha liittyvät toisiinsa. Ja jäljet johtavat kauas menneisyyteen." Takakansi

Kirja esittelee joukon perheitä ja henkilöitä, joiden tarinat lopulta kohtaavat, vaikka aluksi ne näyttävät olevan melko irrallaan toisistaan. Erica Falck on raskaana, mutta ei voi pitää näppejänsä erossa tapauksessa ja lähtee ominpäin selvittämään asiaa. Myös omalta poliisimieheltä saa (kätevästi) tarpeen tullen päivitettyjä tietoja murhatutkimuksieen liittyen.

Tajusin jo aika nopeasti murhaajan, mutta voin sanoa, etten kuitenkaan ollut ihan perillä asioiden oikeasta laidasta. Ihme on, jos joku ylifiksu on tajunnut. Impossible. Merenneidossa kiehtoi kuitenkin kirjailijan tapa paljastaa vähä vähältä enemmän kaikista henkilöistä, sillä kirjaa ei voinut olla malttamatta lukea ahmien.

Kirjan rakenteen muodostaa vaihtuviin henkilöihin keskittyvät luvut sekä lyhyet otteet jonkun kirjan henkilön synkästä menneisyystä, josta sitten loppupuolella kirjaa rakentuu kokonainen, eheä tarina ja murha saa taustatarinansa.

Tähtiä: 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...