27.3.2014

Eric Carle - Pikku toukka paksulainen & Inga Moore - Talo metsässä

Lastenkirjaviikko jatkuu...


Pikku toukka paksulainen - Eric Carle
(Die kleine Raupe Nimmersatt, 1969)
Tammi, 2007
Kirjastosta lainattu

"Kuu paistoi öisin puun lehdelle, johon oli kiinnittynyt pienen pieni muna."
kirjan ensimmäinen lause

Kertomus pienen toukan kasvusta kauniiksi perhoseksi. Ensin aivan pienen pieni ja ohut toukka tuntee kyltymätöntä nälkää. Se syö, syö ja syö, eikä tunne oloaan kylläiseksi. Sitten toukka huomaakin olevansa iso. Se on kasvanut valtavasti. Toukka rakentaa itselleen kodin ja kiipeää kotilon sisään. Ja sitten se eräänä päivänä sieltä kuoriutuu aivan toisennäköisenä.


Kirja on rakennettu hauskasti, sillä siinä on konkreettisesti reikiä mistä toukka on syönyt itsensä läpi. Tämän kirjan bongasin joltain lastenkirjanlistalta, joka sisälsi tyyliin 1001 lastenkirjaa, jotka täytyy lukea ennen kuin kasvaa isoksi. Se kirja täytyisi muuten itselle hankkia :)

Tähtiä:Talo metsässä - Inga Moore
(A House in the Woods , 2011)
Mäkelä, 2012
Kirjastosta lainattu

"Pieni porsas oli rakentanut itselleen pesän metsään."
kirjan ensimmäinen lause

Kahdella porsaalla, hirvellä ja karhulla on asuntohuolia; Heillä ei ole kotia. Sitten joku saa loistoidean rakentaa kodin, johon he kaikki mahtuvat. Keskenään he eivät niin suuresta urakasta selviä, joten apuun pyydetään iso joukko majavia. He vaativat palkakseen vain maapähkinävoileipiä. Näin talonrakennus alkaa.

Eläimet miettivät suunnitelmaa asunto-ongelmaan
Majavat saavat palkkansa

Yhteisvoimin saadaan paljon tehtyä ja työt sujuvat rivakasti ja hauskemmin. Inga Moore on minulle entuudestaan tuttu Kaislikossa kuhisee -kirjan kuvittajana. Hänen kuvituksensa ovat värikkäitä ja erittäin tyylikkäitä. Eläinhahmot ovat hellyyttäviä sekä ilmeikkäitä. Ei voi kuin jälleen ihailla.

Tähtiä:

2 kommenttia:

  1. Hei, kiva kun bloggasit tuosta Inga Mooren kirjasta, se pitää saada luettavaksi kun minä kirjoitin vasta hänen uudesta kirjastaan mikä oli superhyvä! Suosittelen! Kapteeni kissa oli siis kirjannimi (Mäkelä, 2014).
    Pikkutoukka paksulaisestakin olen kirjoittanut, pidän kovasti Eric Carlen oikeastaan kaikista kirjoista ja keräile niitä. Pikkutoukka Klassikkolainen (postaukseni nimi) puuttuu vielä hyllystämme mutta tulee sinne taatusti joskus. Carlen kirjat ovat todella hienoa, jopa filosofisia, ja esikoiseni pitää niistä todella paljon.

    VastaaPoista
  2. Luulenpa muistavani Toukka-kirjan lapsuudestani! Tuo kannen kuva ja reiät tuovat jotain hämäriä muistoja. :) Ihana postaus. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...