29.9.2013

JP Ahonen - Villimpi Pohjola: Kypsyyskoe

Villimpi Pohjola: Kypsyyskoe - JP Ahonen
Arktinen Banaani, 2011
Ulkoasu ja taitto: JP Ahonen ja Tatu Hurme
Kirjastosta lainattu

sarjiksen ensimmäinen ruutu

Palasin pienen tauon jälkeen taas sarjakuvaa lukemaan, kun satuin kirjastossa bongaamaan tämän teoksen, joka herätti huomioni Little Miss Sunshine -elokuvan tyylisillä kansilla. Olen myös tainnut joskus lukea jonkun arvostelukin tästä nettiblogissa. Tarkoituksenahan oli lukea nyt enemmän kirjoja omasta hyllystä, mutta jotenkin mystisesti tuonne kirjastoon jälleen eksyin.

Sarjakuvassa seurataan valmistumisen kynnyksellä olevaa kaveriporukkaa, johon mahtuu kahdeksan erilaista tyyppiä; On kampuksen Casanovaa, ikisinkkua, tunnontarkkaa jahkailijaa, femme fatalea, bilettäjää... Kannattaa siis varautua, sillä luvassa on kämppiksen etsintää, rakastumista, raskautta sekä mahdollinen kosinta.

JP Ahosen piirrostyyli on ihailtavaa - lämmin, humoristinen ja yksityiskohtiakin löytyy. Hyvän tarinan nimittäin tuhoaa hetkessä huono piirrostyyli, se on jo monta kertaa tullut todettua. Onneksi tässä sarjakuvassa osuu kohdalleen niin piirosjälki kuin tarinakin. Viihdyin mainiosti sarjakuvan parissa ja jos tapanani olisi nauraa ääneen lukiessani, niin sitäkin olisi tullut tehtyä monissa kohdin. Toisaalta varsinkin sarjakuvan alkupuolella en tahtonut erottaa joitain hahmoja toisistaan. Olihan siinä ensimmäisellä sivulla esitelty kaikki henkilöt, mutta ei sitä voi aina muistaa. No sieltä kävin sitten lunttaamassa ja kyllä sitä pikku hiljaa alkoi erottaa, että kuka on kyseessä. Koko sarjakuvan taustalla menee ikään kuin yksi isompi tarina, mutta sen lisäksi siinä on myös monia lyhyempiä, noin aukeaman mittaisia hauskoja ja oivaltavia tapahtumia.

Varmasti monet löytävät jonkun samaistumisen kohteen sarjakuvan hahmoista. Itselleni ei ihan täysin kolahtanut kukaan - pikemminkin joitain pieniä piirteitä tunnistin itsessänikin olevan. Eikä tuo "täydellisen samaistumisen kohteen" puuttuminen mitään haitannut. Pidin oikeastaan kaikista hahmoista, sillä he olivat jollain tapaa niin suuria persoonia. Huumorikaan ei yhtään haitannut asiaa ;)

Tähtiä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...