23.6.2017

Michael Bond - Paddington x2


"Eräänä päivänä Paddington otti kynän ja paperia, meni
puutarhaan ja alkoi kirjoittaa listaa niistä asioista, joiden
vuoksi oli mukavaa olla karhu ja asua Brownien luona."

Parhaiten tunnen Paddingtonin lapsuudessa katsotusta animaatiosta ja vasta nyt viime vuosina olen tutustunut häneen uudelleen näiden omistamieni kuvakirjojen kautta. Ensimmäinen Michael Bondin Paddington-kirja ilmestyi jo 1958 ja on ehdottomasti yksi lastenkirjallisuuden klassikoista.

Perun perukoilta Brownien perheen luokse asumaan päätynyt karhuherra Paddington listaa elämänsä mukavia asioita kuvakirjassa Paddington puutarhurina. Hänellä on lämmin vuode, hän saa aamupalaksi aina marmeladia... Paddington keksii monta asiaa ja viimeisenä hän muistaa Brownien kauniin puutarhan. Paddington saa perheen lasten kanssa ihan ikioman puutarhapalstan, josta hän on hyvin innoissaan. Sitten vain pitää suunnitella minkälaisen hän haluaa siitä tehdä ja ryhtyä toteuttamaan ideaa!

Kirjassa Paddington hyppää kyytiin seurataan herra Gruberia ja Paddingtonia, joka on päässyt miehen mukaan katselemaan Lontoon nähtävyyksiä. He ovat menossa kiertoajelulle ja herra Gruber on ostamassa lippuja, kun joukko turisteja luulee Paddingtonia oppaaksi. Arvatenkin syntyy aikamoinen sekasotku.

Molempiin kirjoihin kuvat on tehnyt Paddington-kuvittajista suosikkini R. W. Alley. Muista en niin välitä, mutta hänen tulkintansa Paddingtonista on mainion hellyyttävä. Tuolla pehmoisella nallukalla on monivihteiset ilmeet ja eleet ja ihmishahmoillakin on kaikilla omat piirteet ja tunnusmerkit. Paddington on kiltti karhuherra, joka joutuu tuon tuostakin kaikenlaisiin tilanteisiin, mutta kuten jälkimmäinen kirja osoitti, hän osaa tarvittaessa luoda myös tuikean katseen. 😄

Osallistun näillä haasteeseen Ajattomat sadut ja tarinat.
____________________________________________

Michael Bond - Paddington puutarhurina
Kuvitus: R. W. Alley
(Paddington's Garden, 2002)
Tammi, 2002
Omasta hyllystä


Michael Bond - Paddington hyppää kyytiin
Kuvitus: R. W. Alley 
(Paddington and the Grand Tour, 2003)
Lasten parhaat kirjat, 2003
Omasta hyllystä

Muita postauksia
Michael Bond: Olga da Polga

2 kommenttia:

 1. Voih, olen lukenut pienenä ensimmäisen karhuherra Paddington-kirjan ja pidin siitä kovasti. Katsoin myös kirjojen pohjalta tehtyä animaatiosarjaa televisiosta. :)
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään muista luettiinko minulle Paddingtoneja, mutta tv-sarjaa ainakin katsottiin koko perheen voimin:)
   Samoin!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...