18.6.2017

Korjaamon Dekkarilauantai + haastekoonti


Näin viikon päätteeksi lyhyesti eilisen kuulumisia dekkarilauantailta ja postauksen loppuun teen yhteenvedon dekkariviikosta eli siitä mitä tulikaan luettua. Postauksen kuvituksena joudutte kestämään luokattoman huonoja kännykkäkuvia tapahtumasta.

Mutta siis lauantaihin. Oltiin Tuntemattoman lukijan Handen kanssa Korjaamon Dekkarilauantaissa, jossa haastateltava oli mm. Antti Tuomainen, Tiina Raevaara, Pauliina Susi ja paras kesädekkari -äänestyksen voittanut Matti Laine. Tulin siihen tulokseen, että suomalaisiin dekkareihin tutustuminen on pahasti vaihessa, sillä ainut tapahtuman kirjailija, jolta mitään olen lukenut on Raevaara (eikä hänen kirjansakaan varsinaisesti dekkareita ole, psykologinen trilleri ehkäpä). No mutta oli miten oli, lukulistalta sentään löytyy Suden Takaikkuna sekä Tuomaisen Mies joka kuoli, mutta hänen kiintoisan haastattelun kuultuani taidan lisätä listalle vielä pari muutakin hänen kirjaansa kuten esimerkiksi syksyllä ilmestyvän Palm Beach Finlandin.

Korjaamon Dekkarilauantai oli mukava, pienimuotoinen tapahtuma, jota tietysti dekkarien ystävien lisäksi suosittelen etenkin niille, joita kirjamessujen suuri hälinä ja ihmismäärä kauhistuttaa. Dekkarilauantai on intiimimpi tilaisuus kuunnella haastatteluja ja vaikkapa jutella kirjailijoiden kanssa. Tapahtumassa oli kuitenkin varmaan parikymmentä kirjailijaa.

Oli oikein mukava päivä ja kiitos vielä Handelle seurasta 😊


⧫         ⧫         ⧫


Tänään päättyy kirjablogien dekkariviikko, jonka saldoksi sain kaikkiaan kolme kirjaa. Huonompi saalis kuin viime vuonna, mutta aika ei tällä kertaa antanut periksi. Loppuun asti en ehtinyt lukea Louise Pennyn Naivistin kuolemaa, joten siitä juttua myöhemmin. Luin takuuvarmoja suosikkeja (Bradley ja Christie) sekä kokeilin jotain uutta eli Harry Holea, joskin Nesbo oli ennestään tuttu. Kokeilut Holen parissa vielä joskus jatkuu.

Lisäksi listasin Top ten tuesday hengessä parikymmentä dekkaria, jotka haluaisin lukea.

Postaukset
Alan Bradley: Kuolleet linnut eivät laula
Jo Nesbø: Lepakkomies
Agatha Christie: Kolmas tyttö
TTT Dekkarit jotka haluaisin lukea
Korjaamon Dekkarilauantai

Kiitos Niinalle dekkariviikon emännöinnistä!

6 kommenttia:

 1. Minäkin mietin, pitäisikö lähteä katsomaan tuota tapahtumaa, mutta sitten teurastamon lastenkirjafestarit veivät voiton. Kivalta kuitenkin vaikuttaa näin postauksesi perusteella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään tuosta lastenkirjafestarista, sekin olisi varmasti ollut mielenkiintoinenn tapahtuma.

   Poista
 2. Kiva, että kirjoitit raportin. Oli mukava tavata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva nähdä ja varmasti törmäillään vielä uudemmankin kerran :)

   Poista
 3. Kiitos itsellesi, kun pyysit mukaan - oli todella mukava päivä! :) Oli hauskaa nähdä Margitkin.^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että pääsit:) Tiedänpä nyt kenet raahata mukaan seuraaviinkin kirjapippaloihin ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...