6.2.2017

#hyllynlämmittäjä


Tykkään ostella omaan hyllyyn kirjoja, sellaisia mitkä kiinnostaisi lukea ja sellaisia mitkä olen lukenut ja jotka haluan omistaa uudelleenlukua varten. Sitten on tietysti ne kirjastolainat, jotka liian usein kiilaavat omien eteen. Viime viikkoina blogeissa ja somessa on pyörinyt #hyllynlämmittäjä -haaste, johon on tarkoitus lukea 12 kirjaa omasta hyllystä 12 kuukauden aikana, koska mikä olisikaan hauskempaa kuin valita hyllystä kirjat, jotka juuri tänä päivänä haluaisi lukea vaikka heti. Huomisen mielialoista en sitten tiedä. Saati tilanteesta vuoden päästä.

Voi olla, että vuoden päästä olen kaikki jo lukenut (ilmeisesti aika suurikin optimisti asuu sisälläni) tai sitten olen osan heivannut lukematta kiertoon. Kuvassa olevat 12 kirjaa ovat majailleet hyllyssäni jo pidemmän aikaa puisia lautoja lämmittämässä. Kaikki kyllä kiinnostaisi lukea, mutta minkäs teet, kun joka suunnalta löytyy aina vaan enemmän kiinnostavia.

Chimamanda Ngozi Adichie - Puolikas keltaista aurinkoa
D. H. Lawrence - Rakastuneita naisia
Colleen McCullough - Missalonghin naiset
W. Somerset Maugham - Veitsen terällä
Carol Shields - Kivipäiväkirjat
Muriel Barbery - Siilin eleganssi
L. M. Montgomery - Sininen linna
Kaari Utrio - Haukka, minun rakkaani
Elina Karjalainen - Uppo-Nalle
Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmesin seikkailut
J. R. R. Tolkien - Taru Sormusten Herrasta
Väinö Linna - Täällä Pohjantähden alla

Vuoden päästä palaillaan näissä merkeissä!

20 kommenttia:

 1. Siilin eleganssi pitäisi lukea! Olen niiin pitkään aikonut (;

  Minullakin on tämä haasteena... Ensimmäisen hyllynlämppärin sain luettua tässä kuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin päätin innostuneena aloittaa jo heti pinon pienentämisen ja menin sieltä mistä aita on matalin eli Uppo-Nallea olen lukemassa :D

   Poista
 2. Puolikas keltaista aurinkoa <3 Ei voi kuin suositella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksesta. Purppuranpunaisesta hibiskus -kirjasta pidin, joten en epäile yhtään ettenkö tästäkin:)

   Poista
 3. Siilin eleganssin ja TSH:n olen noista lukenut, tosin jälkimmäisestä on todella kauan aikaa. Sininen linna pitäisi ainakin lukea, kuin myös Puolikas keltaista aurinkoa joka odottelee hyllyssä. Hieno ja kunnianhimoinen pino! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnianhimoinen todellakin. Ehkä vähän liian, ainakin nuo alimmaiset ovat sellaisia järkäleitä, että hirvittää. Mutta ne on juuri sellaisia jotka on maannu paikallaan vuosia ja vuosia.

   Poista
 4. Mitä mitä, Taru Sormusten herrasta on vielä lukematta! :D Kannattaa kokeilla, itse tykkään kirjasta kuin hullu puurosta :) Siilin eleganssi ja Puolikas keltaista aurinkoa lämmittävät minunkin hyllyjäni, vaikken niitä tämän haasteen listalle ottanutkaan (mutta TBR-listalla ne ovat; ei pitäisi ainakaan listojen puutteen vuoksi jäädä omat kirjat lukematta...). Tsemppiä pinon kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, näin on päässyt käymään :DD Ne leffat on vaan niin hyviä, etten tiedä miten kirja voisi pistää paremmaksi, mutta lupaan antaa sille tilaisuuden. No juu, pelkkien listojen perusteella lukemista riittää sinne eläkeikään asti!
   Kiitos!

   Poista
 5. Puolikas keltaista aurinkoa on minulla tällä hetkellä lainassa kirjastosta ja aion vakaasti saada sen myös luettua ennen eräpäivää. Samoin Taru sormusten herrasta keikkuu lukulistallani. Muistan aloittaneeni sitä muutama vuosi sitten, mutta hyydyin ensimmäisen kirjan ensimmäiselle puoliskolle. Pitää yrittää joskus uudestaan! Tsemppiä haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähyvä, tulenkin lukemaan sitten sun fiiliksiä, niin ehkä sen jälkeen innostun enemmän:) Oijoi, juuri tuo hyytymiskokemus pelottaa, kun kirjassa on kuitenkin varmaan miljoona sivua :D

   Poista
 6. Hyllynlämmittäjähaaste on hauska, vaikka olenkin sitä mieltä, että on ihan ok, että hyllyssä on lukemattomia lukemattomia kirjoja :) Noista olen lukenut Puolikas keltaista aurinkoa, Siilin eleganssi ja Taru Sormusten Herrasta ja kaikkia ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen. Hyvä pino sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän vasta kamala tilanne olisi, jos kaikki hyllyn kirjat olisi luettu! Rajansa kaikella:D Kiva kuulla!

   Poista
 7. Melkoinen pino tosiaan, sillä tavalla kutkuttavasti! Puolikas keltaista aurinkoa ja TSH on hienoja ja tuon Utrionkin olen tainnut lukea. Tarkempaa muistikuvaa ei tarinasta tosin enää ole... Minullakin on lukematta Täällä Pohjantähden alla. Sitä ei kuitenkaan omasta hyllystä löydy, joten ajatus sen rahtaamisesta kirjastosta kotiin on heti ensiesteenä. Ensitekosyynä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ainakin on intoa (syytäkin olla, kun lista on vasta muutaman päivän vanha)! Ei taida Täällä Pohjantähden alla olla minullakaan noista ensimmäisenä luettavana, mutta se on yksi pisimpään hyllyssä olleista, niin pakko oli ottaa tähän mukaan.

   Poista
 8. Kummallakin meistä listat valmiina, mutta vielä pitäisi ottaa kuvat ja saada postattua. Tämä on mukava haaste, sillä oman hyllyn luettavien määrää on kiva välillä vähentää, sillä yleensä se määrä vain kasvaa :D Upeita valintoja sulla! /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla tulen katsomaan jahka saatte listat julki:) Juuri noin siinä tuppaa yleensä käymään :D

   Poista
 9. "Tykkään ostella omaan hyllyyn kirjoja -- mitkä olen lukenut ja jotka haluan omistaa uudelleenlukua varten."

  Allekirjoitan tämän! Etenkin yläasteella ja lukiossa ollessani ostin suuren osan lukemistani teoksista omaksikin, juurikin tällä periaatteella. Osaa tosin en ole vieläkään avannut uudelleen. Tämä mielessäni kehitinkin sen Uudelleen luettua-haasteen, ja myös koska viime vuonna petyin niin moneen uutuuskirjaan niin halusin tälle vuodelle taata ainakin 12 hyvää lukukokemusta tarttumalla tuttuihin teoksiin toistamiseen.

  Pinostasi olen lukenut vain TSH:n, urakkaan meni lukion tokan ja kolmannen välissä puoli vuotta (aloitin keväällä ja vasta syksyllä, vähän ennen lukuvuoden alkua pääsin loppuun). Ei ihan minun juttuni ollut, hieman liian pitkäveteinen. Filmatisoinnit ovat paljon onnistuneemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuon Uudelleen luettua -haasteen myötä opin jälleen uudistamaan ajatteluani ja päästä oikeasti lukemaan niitä vanhoja suosikkeja ym. Olen vaan aina ajatellut, että se on sitten pois niiltä kirjoilta joita en ole lukenut edes yhtä ainoaa kertaa. Onneksi tässä on vielä vuosi aikaa alkaa opetella. Nimimerkki: nolla-kirjaa-kasassa.

   Pelkään juuri tuota, että TSH ei onnistu pääsemään elokuvien tasolle, mutta riski on kai otettava.

   Poista
 10. Sherlock Holmesin tarinat olisi minullakin vielä lukematta. Jostain syystä olen innostunut ideasta, että lukisin kaikki tarinat, eli pelkkä yhdestä aloittaminen ei kiinnosta. Ja koko lukupaketti taas on niin tiiliskivimäinen, että sen saa aikaiseksi aloittaa:D Ensimmäisen maailman ongelmia... :D

  Jos tykkäät lukea tyttökirjallisuutta, niin Sininen linna on kyllä todella symppis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluaisin lukea nimenomaan kaikki ja vielä suhteellisen tiiviissä tahdissa, ettei kirja jäisi roikkumaan lukupinoon moneksi vuodeksi. Jos nämä ovat niitä elämän suurimpia ongelmia, niin hyvin menee :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...