26.12.2016

Karoliina Korhonen - Suomalaisten painajaisia


"Jos sinusta tuntuu jotenkin tutulta lukiessasi tätä kirjaa,
sinunkin sisälläsi todennäköisesti on pieni Matti."
kirjan alusta

Suomalaisten painajaisia on vähäsanaista vertaistukea. Siinä tiivistyy hauskasti hyvin tunnistettavia suomalaisille tyypillisiä piirteitä. Kyllä, tunnistan itseni joistain kuvista, mutta voin ilokseni todeta, että pieni Matti sisälläni on pienentynyt vuosi vuodelta. Sarjakuva tarttuu Matille kiusallisiin tilanteisiin, joista suurin osa liittyy sosiaaliseen kanssakäymiseen.


Karoliina Korhosen sarjakuvat ilmestyivät alunperin netissä ja tänä vuonna niistä on koottu kirja. Löytyy myös englanniksi nimellä Finnish Nightmares. Matti haluaa olla rauhassa ja miettii helposti mikä itsessä on vikana, jos bussissa vierustoveri vaihtaa paikkaa. Ja jos itse huomaa vapaan paikan, ei siihen vaihtaminen olekaan niin helppoa, sillä mietitään mitä jos vierustoveri pahoittaa mielensä. Nolostuttavia tilanteita ovat julkisten puheiden pitäminen ja kaikkien kuullen saadut kehut.

Sarjakuvat ovat yhden sivun juttuja ja ne on tehty yksinkertaisista viivapiirroksista. Hyvin kärjistettyjähän tilanteet ovat, mutta osuvia ja siksi niille voi nauraa. Loistava tietopaketti suomalaisista ulkomaalaisille, eipä sitten tarvitse ihmetellä suomalaisten vaiteliaisuutta ja vieraiden ihmisten välttelyä.

_______


Karoliina Korhonen - Suomalaisten painajaisia
Atena, 2016
Kirjastosta

2 kommenttia:

  1. Näitä klippejä on tullut somessa vastaan aika ajoin, hauskoja ja osuvia ovat. Kaipa me suomalaiset ollaan juuri tuollaisia mölliköitä, kuka minkäkin asteisia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä selvästi on jokin suomalainen perusominaisuus hyvin tavoitettu :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...