14.7.2015

Buffy - vampyyrintappaja: Pitkä matka kotiin vol.1


"Mitä maailman muuttamiseen tulee... Kun se on kerran 
tehty, maailma ei enää ole entisensä."
kirjan alku

Byffy - vampyyrintappaja tv-sarja lopetettiin seitsemännen kauden jälkeen ja jatkettiin sitten sarjakuvan muodossa, jotenka Pitkä matka kotiin käsittää ikään kuin kahdeksannen kauden.

Vampyyrintappajat ovat ryhmittyneet suureksi joukoksi ja laittavat paikat mäsäksi. Sarjakuvan keskiössä on edelleen Buffy, joka ensimmäisellä kaudella sai tietää olevansa Valittu (kuulostaapa harrypottermaiselta), mutta jolla meni aikaa tuon asian hyväksymiseen. Nykyään tappohommat näyttävät sujuvan aikamoisella rutiinilla.

Kyllähän tämän sarjakuvan ihan tajusi, vaikka täytyy myöntää, että jotkut käänteet meni ohi aika reippaasti ja syy ei kuulemma ole pelkästään siinä etten noita kaikkia tuotankausia ole nähnyt, mutta kyllähän tämä on ensisijaisesti tarkoitettu asiaan perehtyneelle. Ja totean tehteeni oikein päätöksen, kun Buffyn katselemisen lopetin - olisinkohan ehkä muutaman alkujakson nähnyt :D

Eteneminen on hiukkasen sekavanpuoleista ja epäloogista ja jotenkin vaan sekopäistä. Puolet enemmällä sivumäärällä olisi voinut ehtiä avaamaan tapahtumia hiukan paremmin. Pieni selkeytys tarinaan ei olisi haitannut.


Sarjakuvien kansiin on joissain tapauksissa panostettu paljon enemmän kuin sisältöön tai ainakin juuri tämän kannen piirrustustyyli miellyttää silmää enemmän kuin itse ruudut. Huijausta, joutuu pettymään kun odotti toisenlaista.
_______

Joss Whedon - Buffy - vampyyrintappaja: Pitkä matka kotiin vol.1
Piirros: Georges Jeanty
Kansitaide: Jo Chen
(Buffy the Vampire Slayer: Volume One: The Long Way Home, 2007)
readme.fi, 2009
Kirjastosta lainattu
Tähtiä: ½

6 kommenttia:

 1. Buffy oli tv-sarjana ainakin minusta suurimmaksi osaksi loistava. Kaksi huonoa kautta sekaan mahtui, mutta muuten varsin viihdyttävä sarja kuitenkin. Tykkäsin myös Buffyn spin-offista Angelista.

  Tämä sarjakuvajatko ei sitten olekaan enää niin hyvä. Avautuu kuitenkin ehkä paljon paremmin jos on katsonut viimeisen tv-kauden eli seitsemännen loppuun ja muutenkin tutustunut sarjaan.

  Sarjakuvissa on oman kokemukseni mukaan aika yleistä tuo, että kansiin on panostettu ja ne ovat aivan uskomattoman hienoja, mutta sitten itse sarjakuva ei visuaalisesti ole kovin erikoinen. Ehkä kansitaiteen tyylistä sarjakuvaa olisi työläämpää piirtää/tehdä koko albumillinen? Tähän on kuitenkin onneksi poikkeuksiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuun Buffy ei uponnut sitten millään, vaan vaikutti enemminkin kehnosti tehdyltä mauttomalta touhulta. Angel kiinnostaisi ihan vain siksi, että sen jossain jaksoissa vierailee vissiin Kiefer Sutherland :D

   Niin, liian yleistä, sillä ihastelen yleensä sarjisten kansia, mutta kun vilkaisen sisäpuolelle... ei kiinnostakaan enää. Liian tarkkaan ja huolellisesti koko sarjiksen piirtäminen veisi hurjasti aikaa ja vaivaa.

   Poista
 2. No voihan eihän. Minä ns. hurahdin Buffyyn tässä toissavuonna kun mies pisti katsomaan tämän yhden suosikkisarjansa kanssaan. Pari huonoa kautta siellä tosiaan oli, kuten Anu tuossa mainitsee, mutta paljon hyvää myös (toki makunsa kullakin, eipä siinä). Vähän olin tätä sarjistakin miettinyt, mutta saas nyt nähdä kun tv-sarjassa on kuitenkin ne omat viehätyksensä jotka piirretystä versiosta auttamatta puuttuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kannattaa siinä tv-sarjassa pitäytyä, kun tämä ei miltään kovin erikoiselta vaikuttanut.

   Poista
 3. Niin kuin Linnea sanoi, niin piirretyssä versiossa ei ole samanlaista viehätystä kuin tv-sarjassa ja 8. kausi on muutenkin huonoin tähänastisista. Piirustustyyli muuttuu kuitenkin vähitellen vähemmän lapsellisempaan suuntaan ja juonessakin alkaa olla enemmän järkeä. Buffyssa ei ikinä käsitelty ihan sellaisia asioita kuin tässä 8. kauden alussa. Sarja oli kuitenkin juuri sen vuoksi niin hieno, että siinä keskityttiin Sunnydaleen ja pikku hiljaa myös Scoobies-porukan keskinäisten suhteiden kehitykseen, joten 8. kausi ei ollenkaan vastaa sitä tunnelmaa, mihin fanit sarjassa rakastuivat.

  Katsoin Buffya joskus nuorempana muutaman jakson kun sitä tuli vielä Mtv3:lta. Muutama vuosi sitten katsoin kaikki kaudet ja olin todella hämmästynyt, koska sarja olikin paljon syvällisempi mitä muistin. Ykköskausi on mielestäni huonoin, mutta siinä kuitenkin esitellään hahmot kivasti, joten jos selviytyy siitä ja kakkoskaudesta mutta ei siltikään sarjasta pidä, niin sitten kannattaa jättää siihen. Sarjakuva tosiaan avautuu paremmin, jos tietää millaisia vaiheita henkilöt ovat käyneet läpi.

  Oma suosikkini on ehdottomasti Spike, joka on mielettömän ihana piristysruiske sekä tv-sarjaan että sarjakuvaan.

  Hups, tulikin pitkä kommenttk. Jatkan ehkä paasausta omassa blogissani sitten kun saan viimeisimmän kokoomateoksen luettua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, ensimmäisen kauden pitäisi juuri olla hyvä ja koukuttava, kun eihän siitä muuten jaksa rämpiä läpi (niin kuin minulle kävi).

   Tulenkin sitten lukemaan Suvi sinun mietteitäsi tästä, kun tunnut kuitenkin olevan aika perehtynyt aiheeseen :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...