23.7.2015

3 kirjaa -haaste


Blogeissa on nyt liikkunut 3 kirjaa -haaste, jonka itse sain MarikaOksalta (kiitos siitä!) elikkä tarkoituksena on listata kolme kirjaa, joista on blogannut ja jotka haluaa lukea uudelleen. Kaksi vuotta vasta takana, mutta onhan noita kirjabloggauksia kertynyt tosi paljon. Lopulta kuitenkin aika helppo valinta, vaikka en juuri koskaan anna itseni lukea mitään kirjaa uudestaan. Senkin tavan voisi tässä jossain vaiheessa muuttaa.

Eli voisin lukea uudestaan nämä (mukana otteet kirjoittamistani arvioista):"Ilman mitään aikarajaakin olisin hetkessä tämän yli 600 sivuisen teoksen lukenut, sillä tarinaan vain uppoutui! Saatoin illalla ennen nukkumaan menoa päättää vielä lukevani puolituntia, mutta romaanista irtauduttuani huomasinkin lukeneeni aivan huomaamatta kolme tuntia! Ja tätä ei käy usein." 


"Kirjan lukemisesta on jo hetki aikaa, mutta tätä kirjoittaessa tuli ikävä Usvaa, hän oli nokkela ja päättäväinen, hänestä saisi hienon ystävän; Ja Puumaa, herkkää, outoa lasta, joka ei ajattele kuin muut ja jonka mielikuvitus on päässyt lentämään. Olen tainnut ottaa tämän maagis-realismi -genren täysin omakseni tämän kirjan myötä. Fantasia ei ole ollut juttuni ja realismi on ihan jees, mutta maaginen realismi on niin hieno keksintö!""Sain monet päivät nauttia kirjasta ja elää sen maailmassa. Sen henkilöt tulivat erittäin läheisiksi  ja oli suorastaan järkyttävää päästää kirja pois käsistä - varsinkin kun se oli loppu. Elin vahvasti näiden neljän ainutlaatuisen henkilön mukana elämän kaikissa käänteissä. He olivat aitoja ja rakastettavia, välillä raivostuttaviakin."


Haastan mukaan seuraavat blogit:

Marile / 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä
Kirjaneito / Kirjaneidon tornihuone
Laura / Lukuisa


6 kommenttia:

 1. Oo, kiitos haasteesta! Yhden kirjan keksin jo heti, mutta kahta muuta pitää vielä miettiä :)

  Okalinnut vaikuttaa muuten todella mielenkiintoiselta, täytyy laittaa pikimmiten lukulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä:) Oli muuten aika mielenkiintoista noita kolmea kirjaa miettiä, enemmänkin olisin voinut mainita.

   Okalinnut on jotain niin ihanaa ♥

   Poista
 2. Okalinnut on aivan mahtava! Tarpeeksi rakkautta ja tragediaa vaikka kokonaisen kirjasarjan tarpeisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä kyllä löytyy suuria tunteita, draamaa ja tragediaa, ah!

   Poista
 3. Kiva, että vastasit tähän. :) Okalinnut olen minulle tuttu ainakin tv-sarjasta, ja olen ehkä myös lukenut tuon mutta siitä on vuosia... muistan vain sen riipaisevan rakkausdraaman. :) Usva oli hyvä, tykkäsin siitä tosi paljon. Pelin henki odottelee hyllyssäni, ajattelin että syksymmällä voisin ottaa sen luettavaksi - mukavaa kuulla kehuja, vaikuttaa tosi hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ehdittiin Okalintujen mimisarjan ensimmäisen osa näyttää, mutta sitten oli pakko keskeyttää, kun oli päästävä lukemaan kirja ensin - vaikutti sen verran lupaavalta tarinalta :) Parkkolalta odottaa hyllyssä Viima, mutta en ole uskaltanut siihen tarttua. Ehkä sitten kun Usvan vahva lukukokemus on hieman haalistunut mielestä. Pelin henki oli taas niin nappivalinta siihen hetkeen, John Irvingiä hieman leppoisammalla otteella :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...