4.11.2014

Charlaine Harris - Veren imussa


Veren imussa - Charlaine Harris
(Dead to the World, 2004)
Gummerus, 2011
Kirjastosta lainattu

"Löysin oveeni teipatun viestin kun palasin töistä kotiin."
kirjan ensimmäinen lause

Sookie Stackhouse 4

Ajaessaan töistä kotiin Sookie huomaa tien laidassa juoksevan puolialastoman miehen. Sookie ottaa muistinsa menettäneen miehen kyytiin, sillä hän on tunnistanut kuka tämä on. Eric ei itse kuitenkaan muista mitä on tapahtunut tai kuka hän on. Omahyväisen ja vihjailevan Ericin tilalla on herkkä ja haavoittuvainen Eric. Uusi Eric saa Sookien syystäkin hämmennyksiin, sillä häntä on entistä vaikeampi vastustaa.

Pian selviää, että Ericin muistin menetyksen takana on hämmästyttävän voimakkaat noidat, joilla olisi Ericille vielä käyttöä. Sookie suojelee miestä ja löytää tietenkin itsensä jälleen vastoin tahtoaan keskeltä noitien, vampyyrien ja ihmissusien välien selvittelyä. Eikä huolia vähennä myöskään kadonnut Jason-veli.

Tätä menoa sarja varmaan käy aika villiksi, sillä jokainen kirja on tähän mennessä esitellyt uusia taikaolentoja parikin kappaletta. Mitähän mielikuvituksellisia hahmoja tulee tarinaan mukaan sitten viimeisissä osissa...Nyt mukaan soppaan saatiin noidat ja wiccat. Ja puumat. Voi hyvänen aika.

Vaikka pidän joka kirjassa olevasta omasta juonestaan, niin jonkinlaista kunnon selkärankaa kirjat vielä tarvitsisivat. Ne on vähän irrallisia toisistaan. Nyt alkoi sarja jo hieman puuduttaa tätä lukijaa, joten ainakin tältä erää saa sarjan loput osat jäädä lukematta hetkeen.

Sarjan kansista en ole tainnut mitään mainita, mutta onhan ne aika mauttomia. Mitäänsanomattomia ja tylsiä.

Tähtiä:

Muita postauksiani:
Verenjanoa Dallasissa
Kylmäveristen klubi

2 kommenttia:

  1. Sarja ehtii rönsytä melko laajalle ennen loppua, mutta siitä huolimatta viihdyin :) Totta, nuo kannet ovat aika kamalia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kyllä lukee aina muutaman vaikkapa parin klassikon lukemisen välissä ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...