27.1.2014

Vastauksia kysymyksiinKulttuuri kukoistaa -blogin pitäjä Arja haastoi minut vastamaan kysymyksiin ja niinhän minä tein.

Kirjablogin pitämisen kolme tärkeintä motiiviasi?
Ensinnäkin pysyn kartalla, että mitä kaikkea on tullut luettua. Myös joutuakseni vähän enemmän pohtimaan lukemiani kirjoja, sillä ennen en ehkä niin kauheasti ajatellut, mitä olin juuri lukenut, vaan siirryin jo seuraavaan. Pitäähän sitä välillä haastaa itseään. Yritän myös tuoda esiin kirjoja, joista ei niin kauheasti ole blogattu. Luen kuitenkin niin paljon fiilispohjalta, etten läheskään aina voi tuota toteuttaa.

Oletko aktiivinen somessa muuten kuin bloggaajana? Käytätkö esim. Twitteriä?
Olen fb:ssä, twitterissä... mutta yritän hieman rajoittaa tätä tietokoneella oloa, sillä haluan päivisin tehdä paljon muutakin järkevämpää.

Miten kuvailisit kirjamakuasi tai sen muuttumista vuosien varrella?

No aluksi tietenkin luin nuortenkirjoja ja siitä sitten siirryin klassikoihin ja niin edelleen. Mikään kauhean iäkäs en vielä ole, joten mitään dramaattista muutosta ei ole ollut havaittavissa sen jälkeen, kun aikuistenkirjoihin siirryin.

Onko olemassa kirjoja, joita et halua lukea? Mitä/millaisia ne ovat?
Olen todennut että runot eivät ole yhtään juttuni, vaikka luultavasti tulen vielä monia kertoja kiusaamaan itseäni ja lainaamaan jonkun runokokoelman kirjastosta - ihan vain hulluuttani kai.
Muuten en osaa mitään tiettyä genreä sanoa, paitsi siis harlekiinit! Ne saavat minut itkupotkuraivarin partaalle. Yltiöromanttiset ja erityisen väkivaltaiset kirjat ovat luotaantyöntäviä. Ja liian filosofiset ja korkealentoiset kirjat... No näitähän tulikin jo jonkin verran :D

Onko bloginpidosta poikinut seurauksia, joita et osannut odottaa? Millaisia?
Vasta puolivuotta tässä ollaan puksutettu eteenpäin, niin eipä oikeastaan.

Vaihteleeko lukuaktiivisuutesi, esim. vuodenaikojen mukaan?
Lomilla ehtii enemmän lukea, joten kaikista tuotteliaimmat ajat taitavat olla kesä sekä joulu. Sen sijaan vuoden alku ja elokuu ovat vanhan kokemuksen mukaan hieman hiljaisempia.
 
Haluaisitko suositella joitakin blogeja, muita kuin kirja-? Mitä seuraat itse?
En varsinaisesti seuraa muita blogeja, koska haluan tosiaan rajoittaa koneella oloani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...