17.8.2013

Lastenkirjoja - Mauri Kunnas


Luin kolme Mauri Kunnaksen kirjaa ja niputan ne kaikki tähän samaan postaukseen. 


Apua, merirosvoja!

80 askelta hammaskivestä luoteeseen, siitä 137 askelta koilliseen, siitä 173 askelta suoraan kohti Kylkiluukalliota... Arteenetsinnässä on oltava tarkkana, jos haluaa rikastua! Miekat kalahtelevat ja pistoolit paukkuvat, kun Karibianmeren pelätyin merirosvokapteeni Bartholomeus Korppu, korea merirosvoprinsessa ja muut merten kauhut ovat liikekannalla.

Kirjassa on monia tarinoita merirosvoista ja vaikka sainkin heistä pienoisen yliannostuksen Aarresaaren takia, niin näiden lukeminen sen sijaan sujui vauhdikkaasti. Kirja esittelee erilaisia merirosvoja ja heidän tekemisiään. Kyllähän se Kunnas osaa asiansa viihdyttääjänä - kuvista puhumattakaan. Todella tarkkaa ja yksityiskohtaista työtä, jota on pelkästään ilo katsella.

△     △     △
  

Viikingit tulevat!

Lähde elämäsi seikkailuun! Tässä tulevat väkivahvat viikingit ja heidän soreat neitonsa. Pohjolan pelottomien merenkävijöiden hurja maine tunnettiin Englannin rannikolla jo vuonna 793...

Kirjassa on 8 tarinaa kerrottuna Kunnaksen hulluttelevaan tapaan. Tutuiksi tulevat uroteoillaan rehentelevä Pässivuonon Gunnar, mammanpojan mainetta kammoksuva berserkki-Erkki, neuvokas viikinkineito Åsa Nokkela ja koti-ikäväänsä ammuva Mansikki. Lisäksi kirjassa on paljon tietoa viikinkien elämästä, tavoista, laivoista ja asumuksista. Kirjassa mainittiin myös Snorri Sturluson (1179-1241), Islannin kuuluisimpia historiankirjoittajia ja runoilijoita, joten voisin hänen tuotantoaan vilkaista - vähintään googlettamalla.

△     △     △

Kuningas Artturin ritarit

Kuka vetikään tarunhohtoisen miekan kivestä ja mikä kumma oli Graalin malja? Entä keitä olivat taikuri Merlin, ritari Lancelot ja rakastavaiset Tristan ja Isolde?

Hauskana taustatarinana kirjalla on se, että Kunnaksen kissa ilmeisesti suuttui Koirien kalevalasta ja halusi kissoista kertovan tarinan, joten sellaisen Kunnas myös sitten teki. Näistä kolmesta kirjasta pidin tästä kaikkein eniten. Tosi hyvänä perusteluna on se, että tämä kuvitettu tarina perustuu romaaniin. Tästä syystä lukulistalle lisäsinkin jo Thomas Maloryn Pyöreän pöydän ritarit. Toivotaan sen olevan vähintään yhtä hieno teos kuin Kuningas Artturin ritarit.
______________________________________

½
Mauri Kunnas - Apua, merirosvoja!
Otava, 1994
Kirjastosta
½
Mauri Kunnas - Viikingit tulevat!

Otava, 2006
Kirjastosta

Mauri Kunnas - Kuningas Artturin ritarit

Otava, 1997
Kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...