4.1.2019

Poika nimeltä Joulu (Matt Haig)


Nikolas oli onnellinen poika.
Tai oikeastaan ei ollut.

Joulussa pitää ainakin yksi joulukirja lukea jos ei muuta! Joskus taisin olla sen verran hullu, että luin yhden joulukirjan päivässä aina aattoon saakka. Ja kirjalla meinaan kuvakirjoja, vaikka joukossa muutama romaanikin saattoi olla. Erittäin omistautunutta touhua. Tänä vuonna joulukirjan kunnian sai Matt Haigin Poika nimeltä Joulu. Olen aina tämän sekä muiden hänen joulukirjojensa kohdalla ihaillut niiden hienoja, kimaltelevia kansia.

Takakannesta: Tämä tositarina joulupukista todistaa, että kaikki – aivan kaikki – on mahdollista. Jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka uskovat, että jotkin asiat ovat yksinkertaisesti mahdottomia, sinun on parasta laskea tämä kirja käsistäsi – se ei ole sinua varten. Se on nimittäin TÄYNNÄ mahdottomia asioita.

Poika nimeltä Joulu on Joulupukin tarina. Sen alussa Nikolas ja hänen isänsä Joel asuvat koko Suomen toiseksi pienimmässä mökissä, jossa on vain yksi huone. Päivisin Niklas haaveilee taikaolennoista Miika-hiiren kanssa, sillä muuten hänellä on leikkikalunaan vain naurisnukke. Joelille koittaa tilaisuus hankkia rahaa ja hän lähtee joidenkin miehien kanssa tutkimusmatkalle Pohjoiseen tarkoituksena löytää Tonttuvaara. Noiden kuukausien ajaksi Nikolasta tulee hoitamaan Charlotta-täti, joka ei ole kovin mukava ihminen. Oikeastaan ei yhtään. Kuukaudet kuluvat, mutta isää ei kuulu ja olot tädin kanssa käyvät tukaliksi, joten Nikolas lähteen isänsä perään.

Matt Haigilla on mahtava tyyli kirjoittaa. Aina pilke silmäkulmassa ja näihin nuortenkirjoihin se sopii loistavasti, sillä välillä tunnelmat ovat hyvinkin synkät. Charlotta-tädin mukanaolo oli suorastaan ahdistavaa, eikä Tonttuvaara ollut aivan sellainen iloinen vilinäkylä kuin Nikolas oli etukäteen käsittänyt. On mahtavaa että tarina sijoittuu kaiken lisäksi Suomeen! Chris Mouldin kuvitus on veikeää ja hyväntuulista ja sopii kirjaan kuin nenä päähän.

½
Matt Haig - Poika nimeltä Joulu
(A Boy Called Christmas, 2015)
Aula&Co, 2016
Kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...