17.8.2018

Kesän kirjalöydöt



Edellisestä kirjaostosten esittelystä on vierähtänyt aikaa, ehkä siitä syystä, etten ole kauheasti hyllyjäni täydentänyt uusilla teoksilla. En ole ehtinyt kiireiltäni paisuttaa kokoelmaa ja toisaalta haluan hieman hillitä ostelua, sillä tilaahan ei ole loputtomiin. Ei tässä mitään ongelmaa olisi, jos saisi yhden kokonaisen huoneen pyhittää pelkästää kirjoille, mutta tällä hetkellä se kuitenkin saa jäädä haaveeksi😄 ja pitää pysytellä realiteettien tällä puolen. Kesällä tuli kuitenkin pitkästä aikaa kierreltyä kirpputoreilla ja kierrätyskeskuksissa, joista löytyi kotiintuomisia.

N ä m ä   l ä h t i   m u k a a n :

Seita Parkkola ja Niina Repo: Ruttolinna ja Jalostamo
Aikoinaan heräteostoksesta lähtenyt Seita Parkkola-fanitus on tullut siihen pisteeseen, että kaikki hänen yksin kirjoittamansa kirjat on luettu ja täytyy siirtyä kirjailijayhteistyön tuotoksiin. Ruttolinna ja Jalostamo on Parkkolan ja Niina Revon projektin tulos. He ovat kirjoittaneet yhteensä viisi kirjaa ja ostamani kirjat ovat järjestykseltään toinen ja kolmas. Ensimmäistä osaa siis metsästämään...

Oscar Wilde: The Inmportant of Beign Ernest
Kaverin poistopinosta nappasin itselleni Wilden englanninkielisen näytelmän, joka on pitkään ollut lukulistalla. Katsotaan miten vanhahtava englanninkieli sujuu vai vaihdanko vaivihkaa suomennokseen. Pituuttaa ei ainakaan ole montaa sivua, joten sen puolesta toivoa on.

Enid Blyton: The Magic Faraway Tree
Kirja löytyy BBC:n 100 kirjaa -listalta ja koska sitä ei harmillisesti ole suomennettu, niin luen sen sitten englanniksi. Tämäkin oli jo haihtunut mieleni perukoille, kunnes sen näin ja koska hintaa oli vain 50 snt ostin samantien omaksi. Samalla mieleen muistui, että Viisikon lukuprojekti on aloittamatta. Siirretään se taas seuraavaan kesään.






Jonathan Franzen: Purity
Franzenin Vapauden luin pari vuotta sitten ja töyssyiseksi teki yhteisen matkamme kirjan sekava ja erittäin raskassoutuinen tyyli. Olin jo oikeastaan työntänyt Franzenin kokonaan mielestäni pois, mutta kun näin komean kirjan hyllyssä oli se pakko napata hyppysiin - riskipeliä ehkäpä. Pienen vilkuilun jälkeen suhtaudun jo innolla tulevaan koitokseen, sillä teksti näyttää sujuvammalta kuin edellinen kirja. Positiivisuuden harhaa vai kirjailijan kehitysaskel?

Siiri Enoranta: Surunhauras, lasinterävä
Finlandia Junior -ehdokkaanakin ollut kirja pitää tottakai lukea ja tästä on kuultu  n i i n  paljon hyvää, että ei se voi olla muuta kuin loistava! Muuten olen onnistunut pysymään laput silmillä, joten tarinallisesti ei odotuksia ole, ihanaa.

Madeline Miller: Akhilleen laulu
Millerin kirjan lisäsin luettavien listalle joskus kun tajusin Orange Prizen olemassaolon. Kreikkaan sijoittuva tarina on kymmenen vuoden puurtamisen tulos, joten ainakin siihen on panostettu.



Suosituksia mistä aloittaa?
Mitä te olette viimeksi ostaneet?
 

6 kommenttia:

 1. Hyviä kirjalöytöjä olet tehnyt, vaikkakaan en ole lukenut yhtään noista. Tuo Enorannan kirja kiinnostaa. Viimeisin kirjaostokseni (tai siis tilasin) oli viime viikolla Pekka Kytömäen runokirja Aattelu rulettaa, palindromirunoja. - Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enorannalta löytyy monta kiinnostavaa kirjaa, mutta vielä en ole lukenut yhtäkään ja asia pitäisi pian korjata:)

   Poista
 2. Enorannan ja Millerin kirjat odottavat vielä hyllyssä, tosin Miller englanniksi. Miten hyviä kirjoja on vaan niin paljon??! Mä tilasin viimeksi Sarah J. Maasin Catwomanin, koska fanityttö on aina fanityttö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaus kysymykseen: Jotta seuraavan luettavan kirjan valitseminen ei olisi niin helppoa:D Olin jo ehtinyt lainata kirjastosta Enorannalta toisen kirjan, joten katsotaan luenko sen ensin.

   Poista
 3. Minulla ei ole oikeastaan tapana ostaa kirjoja omaksi, joten en edes muista, milloin viimeksi olen ostanut kirjan :)

  Luetko aktiivisesti kirjoja listoista, joissa on kirjoja, jotka jokaisen tulisi lukea? Mietin asiaa joskus, mutta hylkäsin sen, sillä se olisi aika mahdoton urakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten joskus kun on muuttopuuhat edessä, niin toivon varmaan minäkin, että en omistaisi niin paljon kirjoja:D

   Nykyään vilkuilen niitä listoja aika harvoin, sillä en jaksa tehdä taas lukemisesta suorittamista vaan haluan lukea mitä mieli tekee. Välillä on hauska tosin katsoa, että onko sattunut yhtään listakirjaa lukemaan:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...