16.4.2015

Lisäystä kirjahyllyyn


Viimeisimmistä kirjaostojen esittelyistä taitaa olla jo aikaa, mikä ei todellakaan tarkoita sitä, etteikö mitään olisi tullut hommattua tänä aikana, mutta malttia on ollut matkassa. Hyllyyn on majoittunut ainakin seuraavan näköistä porukkaa:


Isabel Allende - Eva Luna; Viime vuonna lukemani Henkien talo nousi heti suosikkikirjojeni kärkeen, joten tutustuminen tähän ihanaan kirjailijaan jatkuu ja hyllyyn on jo haalittu pari muutakin hänen teostaan.

Gerald Green - Polttouhrit; Sota noin yleisesti ottaen ei lempiaiheisiini kuulu mitä tulee romaaneihin, mutta joku aika sitten näin pilotin Meryl Streepin tähdittämästä Polttohrit - tv-sarjasta ja täytyihän tämäkin omaan hyllyyn haalia. Tarkoitus olisi lukea kirja ja heti sen jälkeen katsoa kyseinen tv-sarja.

John Galsworthy - Punainen huvila; Itseltäni löytyy jo Omenapuu ja Forsytein taru, mutta kumpaakaan en ole vielä lukenut, niin tässäpä yksi kirjaa lisää, ettei vain tulisi liian helppoa valita, että mistä aloittaa ;)

Frank Peretti - Isku pimeyteen; Nuorena rakastamani Perettin seikkailusarjan luojalta on ehdottomasti pakko päästä lukemaan myös näitä aikuisille suunnattuja kirjoja, jotka vaikuttavat näin ensinäkemältä erittäin mielenkiintoisilta. Ja tietenkin pysytään samassa aihealueessa kuin mihin on jo totuttu.

Tove Jansson - Reilua peliä; Viime vuonna pääsin tutustumaan hyvinkin laajasti Janssonin kirjoittamiin teoksiin ja ensimmäistä kertaa varsinkin hänen aikuistenromaaneihinsa. Reilua peliä oli kyllä lukulistalla, mutten sitä ehtinyt lukea, mutta nyt se siis löytyy hyllystä, niin sen parissa voin viettää aikaa ihan sitten kun siltä tuntuu.

Grace Metalious - Cooperien perintö; Kyseisen kirjailijan Peyton Place on aivan ehdoton lempparini, joten ei tämäkään voi huono olla :)


Uusien kirjojen kohdalla tulee aina hirveä hinku päästä niitä lukemaan, vaikka vanhat lukemattomat kirjat ovat vielä hyllyssä pölyä keräämässä ja epätoivoisina vuoroaan odottamassa. Iltaisin tykkään joskus tuijotella kirjahyllyjäni ja suunnitella mitkä kaikki luen seuraavaksi ja koska olen fiilislukija, niin nuo kirjat muuttuvat jatkuvasti. Ah tätä valinnanvapautta!
4 kommenttia:

 1. Niin sitä pitää. :) Tulikin nyt tästä mieleen, että en ole lukenut Isabel Allendea kai (?) ollenkaan. Pitäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D
   Erittäin lämpimät suositukseni voin Allendenin lukemiseen antaa, vaikka taustalla onkin tosiaan vain yksi häneltä luettu kirja, mutta eiköhän sekin epäkohta korjaannu pian.

   Poista
 2. Täytyypi tunnustaa, että kirjakasseja on ihan avaamattomana kerääntynyt pikkuhiljaa sinne sun tänne meidän asuntoon. No kun halavalla sai :) Olen kyllä ostanut ihan uusiakin kirjoja sikakalliilla hinnoilla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sait juuri asuntosi kuulostamaan erittäin mielenkiintoiselta ja tonkimisen arvoiselta paikalta :D Nykään olen onneksi osannut rajoittaa hieman kirjojen ostelua (harvoin tulee edes kirjakaupasta normaalihintaisia ostettua) ja pois olen armottomasti laittanut minulle turhat kirjat, jotta uusille jää tilaa. Suosittelen! Pääsevätpähän niitä enemmän arvostaviin koteihin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...