29.3.2015

The Walking Dead vol. 1

The Walking Dead volume 1: Days gone bye
Robert Kirkman & Tony Moore
(The Walking Dead, 2003)
Image, 2011
Kirjastosta lainattu

Aika taas herätellä sarjakuvien lukemista ja täytyy tunnustaa, että The Walking Dead on tuttu lähinnä nimenä sekä jotain tekemistä sillä on zombien ja asuntovaunun kanssa (olen tainnut vahingossa tv:stä jonkun pätkän nähdä, muuta syytä en tuolle asuntovaunulle keksi).

Sheriffi Rick Grimes joutuu sairaalaan saatuaan luodin kylkeensä työkeikalla. Pahinta on kuitenkin, että hänen herätessään sairaalasta maailma ei ole enää entisensä. Zombiet ovat vallanneet autioituneen kaupungin, eikä ihmisiä näy missään. Yrittäessään selviytyä kadulta kuvottavien zombien keskeltä Rick saa apua eräältä pojalta, joka johdattaa hänet turvaan pois kaupungista, läheiseen metsään, jossa on joitain muitakin selviytyneitä ihmisiä. Näin alkaa pitkä ja uuvuttava taistelu ihmisten ja zombien välillä, jolle ei vieläkään yli kymmenen vuoden jälkeen näy loppua.

Post apocalypse sarjakuva ei pelkästään keskity elävien kuolleiden tappamiseen ja räiskintään, vaan siinä puidaan myös ihmissuhteita, mutta sellainen tunne tuli lukiessa, että tässä ensimmäisessä osassa vasta lämmiteltiin ja paljon enemmän on luvassa myöhemmin, vaikka jo tosin tässä aika rankalla kädellä aloitettiinkin.

Itse piirrosjälki ei ole kummoinen, mutta tarina kulkee joutuisasti. Jatkuvasti on jotain tekeillä ja sivut hupenivat vauhdilla. Se jos joku on hyvä merkki. Ihan heti en olisi uskonut pitäväni zombeja ja kauhua sisältävästä sarjakuvasta, mutta jotenkin niin vain pääsi käymään - jatkuvasti sitä näköjään löytää uusia puolia itsestään. Jäi kyllä kiinnostamaan mitä tuolle pienelle ryhmälle ihmisiä tapahtuu ajan kuluessa. Tämä ei siis jää tähän.

Onneksi muuten The Walking Dead-nimeä ei ikinä ole suomennettu..! Kuvitelkaa nyt: Kävelevät kuolleet... Voih.

Sarjakuvan pohjalta on tehty myös samanniminen televisiosarja - jos joku ei vielä sattunut tietämään.

Tämä ruutu kertoo jo aika paljon.

Tähtiä:

 

2 kommenttia:

 1. Oi, The Walking Dead! :) Suosikkini tv-sarjana ja sarjakuvana.

  Tämän ensimmäisen volyymin jälkeenhän sarjan piirtäjäksi vaihtuu Charlie Adlard, jonka tyyli on paljon yksinkertaistetumpaa kuin Mooren. Itse pidin kovasti Mooren piirtojäljestä ja Adlardiin meni tottuessa jonkin aikaa. Onneksi sarjan juoni on kyllä niin rautaa, että ei ole väliä kuka piirtää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainasinkin juuri seuraavia osia tästä ja vähän jäin katselemaan erilaista piirrosjälkeä, mikä ei tosin minua haittaa, kun en juuri Mooren tyylistä välitä. Ja nimenomaan tarinaan jäin minäkin koukkuun:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...