18.9.2014

Silmiä hivelevää kuvitustaRakastuin näiden kirjojen kuvituksiin heti ja pakko oli päästä ihailemaan niitä lähempääkin.

Juhla Kilimassa -lastenkirja kertoo Kiliman kylästä Tansaniassa. Siellä asuu kuusivuotias Neema-tyttö perheensä kanssa, johon kuuluu äiti, isä, isoveli ja isosisko. Tarinan mukana päästään tutustumaan kylän elämään: viljelyyn, Furaha-lehmään, pyhäkouluun puun alla, luonnonpuistoon ja sen eläimiin.

Pelkästään kuvien katseluun voisi käyttää koko päivän ja juuri niiden takia nämä kirjat silmääni pistivät hyllyssä. Värikästä, yksityiskohtaista ja erilaisia pintoja. Todella upeannäköistä! Lämminhenkisyys ja elämänilo huokuu sivuilta. Ulkoasun kohdalla tulee pelkästään superlatiivejä mieleen :D Minun makuuni teksti on liian infopitoista ja vähän tylsääkin, mutta tarkoitus onkin varmaan esitellä lähetystyötä ja elämää Tansaniassa. Ehkä pikkulapsia ei haittaa. Mutta minua haittasi.

Kulttuuri Tansaniassa on niin erilainen ja siksi hyvin mielenkiintoinen, vaikka onhan tämä vain pintaraapaisu noiden ihmisten elämään.

 Juhla Kilimassa -kirjan kuvitusta

Juhla Kilimassa -kirjan kuvitusta

Kujalla soi -lastenkirja tutustuttaa lukijan 6-vuotiaaseen Nat poikaan, joka asuu Bangkokissa, Thaimaassa. Aikaisemmin pojan sisko Nui on käynyt koulua, mutta enää perheellä ei ole varaa koulupukuun ja -tarvikkeisiin. Kirjassa kerrotaan muuan muassa kummilapsiohjelmasta, jonka johdosta Natin sisko Nui pääsee uudestaan jatkamaan koulunkäyntiä.

Kirjan lapset eivät välttämättä niin hyvissä oloissä elä kuin ehkä me, niin silti heillä on ihailtavan positiivinen asenne elämää kohtaan ja he arvostavat suuresti kaikkea hyvää, joka heidän kohdalleen tai perheeseen osuu. Natkin pääsee aloittamaan viulunsoittotunnit kirkolla ja saa siten virikkeitä omaan elämään.

Vaikka lähetystyö onkin kirjassa vahvasti läsnä, ei se paasaa uskonnosta, vaan lähinnä esittelee mitä kaikkea lähetystyön avulla voidaan saada aikaan maailmalla. Edellisen kirjan värien loisto on vaihtunut hillitympään väripalettiin, sillä nyt ollaan siirrytty hökkelialueelle, vaikka kyse ei siltikään ole mistään harmaasta maailmasta, vaan värejä tästäkin kirjasta löytyy.

Kujalla soi -kirjan kuvitusta

Kujalla soi -kirjan kuvitusta

Pitäisi osata arvostaa sitä mitä on, sillä asiat voivat huonomminkin olla sekä pyrkiä kohti omia päämääriä ja haaveita. Ja nauttia elämästä siinä välissä! :)
 Juhla Kilimassa - Pirjo Lehtonen-Inkinen
Kuvitus: Anita Polkutie
Suomen Lähetysseura, 2013
Kansi ja taitto: Tanja Varonen, DA Graphics Oy
Lainattu

"Jambo!"
kirjan ensimmäinen lause


Tähtiä: ½
Kujalla soi - Pirjo Lehtonen-Inkinen
Kuvitus: Anita Polkutie
Suomen Lähetysseura, 2013
Kansi ja taitto: Tanja Varonen, DA Graphics Oy
Kirjastosta lainattu

"Sawatdii krap!"
kirjan ensimmäinen lause


Tähtiä: ½Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...