3.5.2014

Muumikirjat ja minä


Tämäkin haaste on jäänyt nyt vähän unholaan, joten lyhykäisesti:

Mai Laaksolta sain haasteen, jonka on alunperin laittanut eteenpäin Opusculo. Haaste liittyy tähän kuuluisaan Tove Janssonin 100-vuotis juhlavuoteen ja Janssonin Kirjakiusaus -haastematkaan, johon Homssuna liityin.

Haasteen säännöt ovat:
- Kirjoita Tove Janssonin Muumi-kirjoista ja siitä, miten ja missä vaiheessa ne ovat kuuluneet elämääsi. Tee omaelämäkerrallinen teksti aiheesta ja julkaise se blogissasi.
- Lähetä haaste kolmelle sellaiselle kirjabloggaajalle, joita aihe voisi kiinnostaa. 
- Mainitse haasteen alkuperä tekstissäsi.

Pieni Tove Jansson-kokoelmani

Pienenä minulle luettiin niitä lyhyitä pikkulasten Muumikirjoja, mutta muistikuvat niistä ovat erittäin hataria. Löysin tässä taannoin vanhemmiltani juuri tuollaisia kirjoja ja kyllä ne kuvat näyttivät erittäin tutuilta. Tuli niin hauska tunne, kun pääsi niitä kirjoja taas selailemaan ja fiilistelemään.

Katsoin myös innoissani muumi -sarjaa tv:stä, joka taisi jossain vaiheessa tulla aina ennen Pikku Kakkosta arki-iltasin. Vieläkin olen joskus sattunut muutaman jakson vilkaisemaan, jos tv vain on ollut auki.Se sarja ei vielä näin vanhempanakaan kyllästytä, vaan päinvastoin uusia asioita paljastuu, mitä ei vielä pienenä tajunnut. Muumit vaan on niin hyväntuulisia ja turvallisia :)Joskus yläaste- / lukioikäisenä sitten luin vasta ensimmäiset kunnon Muumikirjat ja ihan ensimmäinen taisi olla Muumipeikko ja Pyrstötähti ja toinen Muumipappa ja Meri liittyi lukudiplomiin. Pidin niistä kovasti ja ostin ensimmäiset kirjat myös omaan hyllyyni.


Tästähän tulikin huuurrrrjan pitkä tekstipätkä.

Tästä on jo miljoona vuotta, kun haaste lähti kiertämään, joten en enää kehtaa laittaa haastetta eteenpäin. Mutta jos SINÄ et sattumoisin ole tätä tehnyt, niin TEE!2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...