27.12.2013

Asterix

Asterix - sarjakuvat
(Astérix, 1961 - 2009) 
Käsikirjoitus: René Goscinny
Piirros: Albert Uderzo
Kirjastosta lainattu / Omasta hyllystä

"Eletään vuotta 50 ekr. Roomalaiset ovat miehittäneet Gallian... Mutta eivät sentään aivan kokonaan: pieni kylällinen voittamattomia Gallialaisia pitää puoliaan valloittajaa vastaan. Elämä ei kaikin ajoin ole helppoa Rooman legioonalaisille, jotka asuvat Cideriumin, Akvariumin, Laudanumin ja Periferiumin linnoitetuissa leireissä...."
alkusanat

Asterix-projekti on vihdoin saatu päätöseen, vaikka mieli onkin hieman haikea, sillä nämä sarjakuvat ovat niin hyviä ja nyt ne on kaikki 34 luettu!

Tintin kanssa on samanlainen projekti menossa, mutta ei ollut yhtään yllätys, että Asterixin sain ensin luettua, vaikka niitä on enemmän, sillä Tintti ei niin minuun vetoa. Asterixin piirrosjälki on paljon herkullisempaa ja värikkäämpää, sekä kaikki tarinat ovat hyvin keksittyjä, erilaisia ja persoonallisia, vaikka samat elementit toistuvat niissä jokaisessa; Obelixin halu juoda taikajuomaa, vaikka pienenä putosi kattilaan, merirosvojen ainainen törmääminen gallialaisiin merellä, viimeisen sivun juhlat, Obelixin hiidenkivet ja villisiat, Trubadurixin sitominen puuhun...., mutta jostain kumman syystä ne hymyilyttävät joka ikinen kerta :)

Asterix -sarjakuvat

Asterix gallialainen
Kultainen sirppi
Asterix ja gootit
Asterix gladiaattorina
Asterix lyö vetoa
Asterix ja Kleopatra
Päälliköiden ottelu
Asterix Britanniassa
Asterix ja Normannien maihinnousu
Asterix legioonalaisena
Asterix ja kadonnut kilpi
Asterix olympialaisissa
Asterix ja rahapata
Asterix Hispaniassa
Asterix ja riidankylväjä
Asterix ja alppikukka
Jumaltenrannan nousu ja tuho
Asterix ja Caesarin laakeriseppele
Asterix ja ennustaja
Asterix Korsikassa
Asterix ja Caesarin lahja
Asterix ja suuri merimatka
Obelix ja kumppanit
Asterix Belgiassa
 Syvä kuilu
Asterixin harharetket
Asterixin poika
Asterix Intiassa
Ruusu ja miekka
Obelixin kaleeri
Asterix ja Latraviata
Gallialainen kertomataulu
Taivas putoaa niskaan
Asterixin ja Obelixin syntymäpäivä

Parhaimpia olivat ehkäpä: Asterix ja ennustaja, Obelix ja kumppanit, Jumaltenrannan nousu ja tuho... Vaikea näin jälkeenpäin sanoa.

Tähtiä:


4 kommenttia:

 1. Asterix-sarja on ihan paras, aina ja ikuisesti! Sain pari joululahjaksi ja innostuin ajatuksesta kerätä ne kaikki itselleni :) Näitä jaksaa lukea aina uudestaan, kun piirustusjälki on niin yksityiskohtaista ja vitsit niin älykkäitä ja hauskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti samaa mieltä! Ja jotkut sarjakuvat olin jo aikaisemmin lukenut, mutta silti niistä löytyi jotain uutta, mitä en ensimmäisellä lukukerralla ollut huomannut :)

   Poista
 2. Asterixit on parhautta :). Minulla on vaan muutama kotona, mutta tilasin hiljattain pari lisää kun niitä sai suht edullisesti jostain. Pitäisipä kaivaa ne esille ja verestää Asterix-muistoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itsekään omista kuin ehkä viitisen Asterixia, mutta kirjastosta aina saa :D Toki kannattaa uudelleen lukaista, hyvää ajanvietettä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...