29.7.2013

Lastenkirjoja - uudempia

         Hei hei, Luppis                 /            Pixonin pojat ja TV:n kotoisa kajo         /                            Retkuliina
  Teksti: Benjamin Chaud     /                      Teksti: Malin Kivelä                             /               Teksti: Annika Sandelin
Kuvitus: Benjamin Chaud   /                 Kuvitus: Linda Bondestam                    /           Kuvitus: Linda Bondestam
         WSOY, 2011                  /          Teos&Schildts&Söderströms, 2013         /              Teos&Söderströms, 2010
Kirjastosta


Seuraavaksi luin vähän uudempia lastenkirjoja.

Hei hei, Luppis
Minun pehmopupuni nimi on Luppis. ... Täytyy sanoa, että leikkikaverina se on aika surkea. Surkea jalkapallossa ja surkea tappelemaan, eikä se oikein ikinä ole ymmärtänyt, mitä eroa on cowboylla ja intiaanilla. Nyt vain on niin, että minä en voi enää pitää pupua parhaana kaverinani. En ole enää mikään vauva. Olen siis päättänyt hankkiutua siitä eroon.
   Oih! Uusi lempparini Jasonin rinnalle! Todella hellyyttävä ja sydäntäsärkevä tarina. Olin myyty jo kansien katsomisen jälkeen. Poika, joka haluaa päästä pehmopupustaan eroon saadakseen oikeita kavereita. Mutta me kaikki tiedämme, että joillain leluilla on erittäin suuri tunnearvo. Ja sitten, kun katsoi sitä lutuista pupua jöpöttämässä ihan itsekeseen puuhun sidottuna, hyljättynä... Aw<3 Mutta poika tulee katumapäälle, sillä monille lapsille pehmolelu ei ole vain lelu.
   Kuvitus oli erittäin nautittavaa ja pitkulaisen muotoinen kirja oli myös hauska idea.

Tähtiä:

Pixonin pojat ja TV:n kotoisa kajo
Pixonin pojat pitävät erittäin paljon TV:n katselemisesta. He mutustelevat karkkeja ja muroja, ja heillä on kalpea iho ja olemattomat lihakset. Mutta sitten TV menee rikki.
   Hyvin tummanpuhuva kirja, joka näin nuorena aikuina tuntui virkistävän erilaiselta ja hienolta, mutta tuskinpa olisin pienenä pitänyt. Sen verran herkkä lapsi olin :) Sanoma menee hyvinkin varmasti perille, sillä se tuotu esille aika dramaattisesti, mutta hauskasti.

Tähtiä:

Retkuliina
Tyttö löytää kadulta pehmolelukoiran, mutta kaikki eivät aivan niin innoissaan uudesta tulokkaasta.
   Riimitellysti etenevät kirjat, eivät saa minua hurraamaan ilosta, vaan suupielet vähän mutristuvat. Tämä kirja ei siis kolahtanut. Linda Bondestamilla on sen sijaan valtavan hieno, omaperäinen ja erittäin tunnistettava kuvitustyyli, joka varmasti kiehtoo lapsia (ja varmaan vanhempiakin, minä pidän kovasti); Yksityiskohtaista kuvitusta ja hauskoja tekstuureja. Koneella tehdyt, vähän erilaiset kuvat, taitavat nykyaikana olla in.

Tähtiä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...