24.10.2017

Kuulumisia ja roppakaupalla kirjaintoilua

Päätin, että olisi hyvä kertoilla hieman kuulumisia ja loppuvuoden kirjasuunnitelmia, kun oma aktiivisuus blogistaniassa on ollut lähinnä rästipostausten julkaisemista. Blogini on jonkinlaisessa murroksessa ja yritän löytyy nykyiseen työrytmiin sopivamman tavan blogata, kun arkena ei tahdo löytyä aikaa. Kirjoja luen edelleen suhteellisen paljon (enkä edes ymmärrä, että missä välissä, mutta tuohon pöydän kulmaan niitä kertyy aina pino odottamaan). Kommentointi on sekin jäänyt vähiin mikä harmittaa, mutta ruudun ulkopuolinen elämä menee tässä edelle. Kuvan jälkeen löytyy kaikenlaista kirjapöhinää!

Oi kesä! Näitä hetkiä kaipaan
Uutuuksista
Olen erityisen innoissani äskettäin ilmestyneistä syksyn uutuuksista, joiden joukossa on yllättävän monia suosikkikirjailijoideni teoksia! Anne B. Ragden Berliininpoppelit-trilogia ei jäänytkään trilogiaksi vaan sai jatkoa. Perintötila jatkaa Neshovin suvun tarinaa monien vuosien jälkeen. Sen sijaan Carlos Ruiz Zafonin Unohdettujen kirjojen hautausmaa saa kaivatun neljännen ja viimeisen osan, jonka pitäisi punoa kaikki langat yhteen. Luin juuri syksyllä tätä silmällä pitäen ensimmäisen osan, Tuulen varjon, joka oli niin hyvä kuin muistinkin sen olleen. Sadie Jonesin uusimman suomennoksen, Kutsumattomat vieraat, olen jo varovasti aloittanut, sillä edellinen suomennos (Kotiinpaluu) kiilasi välittömästi lempikirjojeni joukkoon.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvakäsikirjoituksen ehdinkin jo lukea J. K. Rowlingilta. Huippuhyvä! Kamalaa että seuraavaa elokuvaa saa odottaa ensi vuoteen asti. Toinenkin Rowlingin kirja löytyy loppuvuoden lukulistalta, sillä Harry Potter ja Azkabanin vangista ilmestyy kuvitettu laitos!! Olen aloitellut toista osaa ja siitä pääsenkin näppärästi jatkamaan tuohon kolmanteen. Enkä edes suostu ajattelemaan minkälainen piinaava odotus siitä sitten seuraa. Tämä hetki on paras hetki.

Kolmen vahvan tekijän (Parvela, Sortland, Pitkänen) nuorille suunnattu visuaalisesti todella upea Kepler62-sarja sai kesällä toiseksi viimeisen osansa ja näillä näppäimillä ilmestyy/ilmestyi viimeinenkin osa. Heikommalle jäänyt dekkarien lukeminen saa vahvistusta Alan Bradleyn Nokisen tomumajan arvoituksesta, jossa Flavia on merimatkalla kohti kanadalaista tyttökoulua ja minulla on vahva luotto siihen, että sarjan laatu ponnahtaa tätä myöten taas heilahtaen ylöspäin normaalille tasolle.

Loppuvuoden lukemiseni näyttäisi olevan näillä turvattu.

Muista kirjoista
Mutta jotta lukeminen ei vahingossakaan lopu, niin tänä vuonna haluaisin lukea (uutuudet poisluettuina) vielä ainakin nämä romaanit:
 • Erin Morgenstern - Yösirkus
 • Charles Dickens - Kolea talo
 • Joyce Carol Oates - Haudankaivajan tytär


Haasteista
Halloween lukuhaastetta on vielä viikko jäljellä ja siihen yritän lähinnä saada enää Potterin luettua loppuun. Superlukumaratonit olen onnistunut lahjakkaasti ohittamaan tähän mennessä, mutta onneksi vielä muutama tilaisuus korjata asia. Uudelleen luettua- haasteeseen vaihtoehtoja riittää, voisin lukea vaikka mitä, mutta todennäköisimmin jotkut näistä:


Oma Suomi100 luku-urakkani alkaa sekin vedellä viimeisiään ja haastesivun mukaan 60 luettu tähän mennessä, joten täydet sata jäänee tässä vaiheessa haaveeksi, vaikken kyllä alkuunkaan ajatellut pystyväni siihen. Onneksi takataskussa on muutama kulttuurivisiitti, jotka lasketaan yhtälailla mukaan. Sitten on vielä oman hyllyn TBR-lista, josta tulee ihan kohta täyteen kaksi vuotta ja sen jälkeen on aika tehdä kokonaan uusi lista!


Tapahtumista
Tänä syksynä olin ensimmäistä kertaa Baba Lybeckin vetämässä Kirja vieköön -illassa ja niitä olisi vielä kaksi tulossa, toivottavasti ainakin toiseen ennätän tulla. Muuten loppuvuoteen kuuluu teatteria (Cats♥).

Syksy on tunnetusti kirjamessujen aikaa (ylihuomenna!!) ja olen taas tulossa Helsingin kirjamessuille bloggaripassilla - näillä näkymin torstaina ja lauantaina, sillä muut päivät olen muissa menoissa kiinni.
Messuohjelma löytyy täältä.

Tärppejä

to 26.10
16.30 KirjaKallio
Jenna Kostet: Pikimusta, sysipimeä

17.00 Eino Leino
Puhutaan Tovesta

18.30 Katri Vala
Kirja erikoisena esineenä

19.00 KirjaKallio
Tapetaan kirjailija!

la 28.10
10.30 Mika Waltari
Dostojevski - Kiistaton ja kiistelty

11.30 KirjaKallio
Koko Hubara: Ruskeat tytöt

12.00 Kullervo
Parnasson kirjallisuuskeskustelu

12.30 Rauha
Meik Wiking: Hygge & Lykke

13.00 Magia
Harry Potter ja Tylypahkan kirjasto

19.00 KirjaKahvila
Sadan vuoden unet - satuja aikuisille

Törmäillään messuilla!Elokuvista ja sarjoista
Loppuun on pakko saada mainituksi joitain ruutuelämyksiä kuten pari Agatha Christie -filmatisointia: marraskuun lopussa elokuvateattereihin tulee Idän pikajunan arvoitus aikamoisella näyttelijäkaartilla ja Crooked House (Väärän vänkyrä talo) brittien ensi-iltaan joulukuun lopussa. Molemmat noista dekkareista erottuu selkeästi Christien tuotannosta ja todella mielenkiinnolla odotan minkälaiset versiot niistä on tehty.

Daphne Du Maurierin romaani My Cousin Rachel sai sekin elokuvallisen muodon, mutta sitä ennen täytyy lukea kirja. Yksi käsikirjoittajista on Downton Abbeysta tuttu Julian Fellowes. Lisäksi löyhästi Archie (Justus) -sarjakuviin perustuva Riverdale (parhaita sarjoja ikinä!) sai toisen tuotantokauden ja on juuri alkanut pyörimään Netflixissä. Elämä näyttää just nyt aika ihanalta.


Kertokaa mitä teille kuuluu!
Miltä näyttää loppuvuosi?

2 kommenttia:

 1. Mullakin Yösirkus on korkealla tbr-listalla, tosin englanniksi se tuolla hyllyssä odottelee. Tässä vaiheessa tiedätkin jo varmaan mun suhteen ja päällimmäiset ajatukset Potter-universumista niin en niitä ala tähän vuodattamaan romaaniksi asti :-D Loppuvuosi menee töissä ja tuntuu, että oon saanut jonkinlaisen postausrytmin luotua työn ympärille, jee! Luettavasta ei oo pulaa mullakaan :D Näkyillään messuilla!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yösirkus on jo ikuisuuden odotellut lukulistalla, mutta nyt kun sain sen omaksi, niin ehkä viimein jopa luen! Potterit♥♥ Kyllä luulen hyvinkin tietäväni ajatuksesi, olen itsekin ihan fiiliksissä:D Mahtavaa jos olet saanut työt ja blogin jotenkin tasapainoon keskenään, se ei todellakaan ole helppo homma. Minä sinnikkäästi jatkan postailua ja uskon rytmin löytyvän tässä vähitellen:) Nähdään messuilla!♥

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...