23.12.2015

Joulun 2015 kuvakirjat 2/2Eero-enkelin joulukirkko
Pikku-Eero on saanut enkelin osan kirkon joulunäytelmässä! Uteliaalle ja vikkelälle enkelille ehtii näytelmän kuluessa tapahtua monenmoista... Takakansi

Tässä kirjassa on päähenkilönä aivan ihastuttava Eero, joka vikkelillä pikku jaloillaan ehtii sinne ja tänne. Tutkimisen halu on valtava, joten luvassa on vauhdikas matka näytelmän lomassa seikkaillen. Eero on myös kuvitettu todella söpösti.

Eero-enkelin joulukirkko


Richard Scarryn kultainen eläinten joulu
Richard Scarryn kultainen eläinten joulu sisältää 18 lumoavaa joulutarinaa. Tarinoissa seikkailevat Scarryn suloisen eläinhahmot, ja tutuksi tulevat niin metsän kuin maatalonkin eläinten joulupuuhat. Takakansi

Aivan ihana kirja, jossa painotetaan muiden auttamista ja huomioonottamista, kilttinä oloa ja ystävyyttä. Kirjassa on monia hienoja tarinoita ja niitä tukee taidokas, lämminhenkinen kuvitus. Mitä parhainta joululukemista tämäkin!

Richard Scarryn kultainen eläinten jouluJoulumaan tonttujen tarinat
Joulupukki asuu tietysti Joulumaassa, Suomen Lapissa. Joulupukin aputontuilla on siellä kullakin oma nimikkopaikkansa, jossa he pitävät huolta eläimistä, joululahjoista, eksyvistä eräkävijöistä - ja joulupukista. Tunteellisilla tontuilla on paljon unelmia, ja niistä suurin on ihmisten saattaminen takaisin luonnon yhteyteen. Takakansi

Tämä varsinkin oli varsinainen löytöjen löytö! Parhaita lukemiani tonttukirjoja. Tuntuu, että lähinnä toistan itseäni, mutta älyttömän kaunis kuvitus Joulumaan tonttujen tarinoissa on. Kiitos siitä Marjaliisa Pitkärannalle. Tarinat ovat koskettavia, vauhdikkaita, yllättäviä, hellyyttäviä... Tämän voisi omaan hyllyyn hankkia.

Joulumaan tonttujen tarinatJoulupukki
Mauri Kunnaksen mukana pääsee lukija ja/tai kuuntelija kurkkaamaan Korvatunturille ja Joulupukin kotiin. Kohteina ovat ainakin koulu, nili-aitta, verstaat ja pajat, kirjapaino, varasto... Korvatunturin toiminta on mitä mielenkiintoisin. Vilinää ja vilskettä riittää. Taattua Kunnasta.

"Nauru raikuu ja temmellys jatkuu aina myöhään yöhön asti, kunnes tonttu toisensa perään hiljalleen väsyy ja nukahtaa. Ja useampi viikko vierähtää, ennen kuin Korvatunturilla taas herätään arkeen ja aletaan valmistella seuraavaa joulua."

Joulupukki

Näin ollen toivottelen teille kaikille

Ihanaa ja rentouttavaa joulua!


_______

Liisa Marjatta Järvinen - Eero-enkelin joulukirkko
Kuvitus: Maija Karma
Otava, 1987
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Richard Scarryn kultainen eläinten joulu
Kuvat: Richard Scarry
Teksti: Kathryn B. Jackson
(Richard Scarry's The Animals' Merry Christmas, 1958)
Tammi, 2008
Kirjastosta lainattu
Tähtiä: ½

Joulumaan tonttujen tarinat
Teksti: Heli Karjalainen
Kuvittanut: Marjaliisa Pitkäranta 
(-, 1989)
WSOY, 1989
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Mauri Kunnas - Joulupukki
Apuna Tarja Kunnas
Otava, 1981
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Muita postauksiani:
Joulun 2015 kuvakirjat 1/2
Jouluisia kirjoja osa 1/2
Jouluisia kirjoja osa 2/2

2 kommenttia:

  1. Luimme tuon Scarryn kirjan niin ikään joulukalenterina tänä vuonna :)! Kivoja nämä sinun lastenkirjapostaukset <3!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Scarryn kirja oli kyllä niin suloinen. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi bleue! <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...