24.5.2018

Toukokuun sarjakuvia (#sarjakuvahaaste)
Lukemistoni muodostuu edelleen lähinnä nopeasti popsittavista sarjakuvista, jotka pitävät huolen, että luen edes jotain! Heikosti siis menee romaanirintamalla ja tästä vuodesta tulee tätä menoa hiljaisin kirjavuosi ikinä ellei vuorokauteen yhtäkkiä ilmesty lisää tunteja.

Mutta sarjakuviin!


Illegal
Takakannesta: Ebo: alone.

His sister left months ago. Now his brother has disappeared too, and Ebo knows it can only be to make the hazardous journey to Europe. Ebo's epic journey takes him across the Sahara Desert to the dangerous streets of Tripoli, and finally out to the merciless sea. But with every step he holds on to his hope for a new life.

Kiinnostus albumiin lähti puhtaasti Eoin Colferin nimestä ja teosta vilkuillessani huomasin pitäväni kovasti myös sen lempeän pehmeästä ja eläväisestä piirrustustyylistä. Kuvat Illegaliin on tehnyt Andrew Donkin. Kaikki kunnia hänelle! Albumi on todella koskettava ja hyvin ajankohtainen aihe tänä päivänä, kun maahanmuuttajia julmasti käännytetään pois maasta ja heitä kuolee ylikuormitetuissa pikku veneissään Välimeren matkalla. Ebo on toiveikas ja kekseliäs poika, joka joutuu selviytymään liian paljosta. Niin nuorena hän on joutunut yksin maailmalle ja vaikka matkasta saa maksaa kovan hinnan, mahtuu siihen ilonpilkahduksiakin. Vahva suositus!
 
✚   ✚   ✚


Tom's Midnight Garden
Kesäloma on alkanut ja kaiken pitkään odotetun hauskan pitäisi olla edessä, mutta Peter sairastuu ja Tom lähetetään tädin luokse asumaan siksi aikaa. Loma ei todellakaan ala Tomin mielestä hyvin, vaikka Peterin kotoa lähettämät kirjeet piristävät hetkellisesti. Aika kuluu tuskallisen hitaasti, eikä Tomia nukuta. Alakerran vanha kello lyö. Yksitoista, kaksitoista, kolmetoista! Kummastuneena Tom hyppää sängystään ja löytää valoa hohtavan oven takaa jättimäisen puutarhan. Päivisin sitä ei löydy, mutta öisin Tom pujahtaa puutarhaan ja sen houkuttelevaan maailmaan.

Tom's Midnight Garden on sarjakuva-adaptaatio Philippa Pearcen samannimisestä romaanista. Siitä tulee myös mieleen Frances Hodgson Burnett'n Salainen puutarha, joten jos kyseisestä kirjasta pitää, kannattaa tämäkin lukea. Albumissa sisätilat on kuvattu hyvin koleilla väreillä ja puutarha loogisesti on paljon vehreämpää ja väriloistokkaampaan, vaikka aika yllättäen sinisävyistä sekin oli. Edistyin hitaanpuoleisesti tämän kanssa, vaikka kiinnostava olikin, mutta loppu ainakin kruunasi hienosti kaiken!
✚   ✚   ✚ 


Lumimies
Eroottisista sarjakuvista tunnetun Milo Manaran Lumimies-sarjakuvassa ei paljasta pintaa juurikaan nähdä. Englantilainen vuoristokiipeilijäretkikunta etsii myyttistä lumimiestä Himalajan vuorilta. Lumivyöryn seuraksena yksi miehistä joutuu eroon muista ja päätyy buddhalaiseen munkkiluostariin, jossa koetaan mullistavia käänteitä.

Lumimiehestä huomaa, että se on Manaran ensimmäisiä teoksia, sillä kuvitusjälki ei vielä ole niin hioutunutta ja varmaa. Olen lukenut ennestään häneltä vain yhden albumin, Caravaggion, mutta siitäkin pidin enemmän. Tarina kääntyi odottamattomaan suuntaan, joten juonellisesti se onnistuu viihdyttämään hyvin.


½
Eoin Colfer & Andrew Donkin - Illegal
Kuvitus: Giovanni Rigano
Hodder Children's Books, 2017
Kirjastosta


Edith - Tom's Midnight Garden
Oxford University Press, 2016
Kirjastosta


Milo Manara - Lumimies
(L'uomo delle nevi, 1978)
Jalava, 1987
Kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...